usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
1.SINIFLAR DERS-HOCA TAVSİYE(USİSTEN ÖNCE)
biliyorum kızıyorsunuz çoğunuz heyacanlılar diye

doğru heyacan var ama birazda ilk dönem olmayan hocalara denk geldim bunu yaşamak istemiyorum

o yüzden ders ders

sorucam aklımdaki soruların cevabını alınca diğer soruları sorucam

şimdiden çok teşekkürler umarım verdiğiniz cevaplar sadece bana değil tüm 1. sınıflara rehber olur


1. sorum


bil. destekli tek. resim

1. yarıyıl seyid hocadan aldım anşladığımı düşünüyorum

daha açıklanmadı ama geçerim İNŞALLAH aksilik olmazsa

1.kimden alınır?

2.hangi programlar öğretilir?Autocad ve solidworks mu öğretiliyor?

3.nasıl öğrenilir?Eğitici videolar var mı bildiğiniz internet linki



NOT:LÜTFEN SORUDAN HOŞLANMADIYSAK HAKARET EDİP ELEŞTİRİMİZİ KONUDAN DEĞİL ÖZELDEN BELİRTELİM




gönderen: n\a - 20/01/2011 - 23:19
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(20/01/2011 - 23:40)
ilk önce şunu söyleyeyim başındakii o bilg. kelimesine hiç kanma.. gerçi şimdiki durumu bilmiyorum ama biz 2 kere bilg. labına inmiştik iki üç komut solidworks gösterdiler o kadar.. bu ders tasarı geometriden çok çok farklıdır haberin olsn.. tasarı geometri bunu yanıonda cin ali çizimi gibi kalır bence.. =) montaj civata somun çizimleri öğrenirsiniz.. hepsinin de baya kuralı vardrı zor değildir ama derttir çizimleri.. ben çok az çizimi dersn sonuna kadar yetştirebildiğimi hatrlıyorum.. sürekli ewe kalıyordu çizimler.. ben ilyas hocadan aldım genelde millet sevmez ama.. ben A ile geçtim.. derslere git ödevleri yap.. konuyu kavra özenli çizim yap zorlanmadan gçersin diye düünüyorum.. başka kişiler de illa ki baka hocaları tavsiye edeceklerdir.. bnim söyleyebileceklerim bunlar.. kolay gelsin
crisasier
(20/01/2011 - 23:44)
bilgisayar destekli, ama destekli sadece :D bizim zamanımızda öyleydi en azından 2 kere lab a gider bilgisayarın başına oturur çiçek böcek çizersin sonra hoca gelir solid de bişeyler çizer tamam hadi desteği aldınız yeter size o kadar destek :D.. okulda henüz öyle bi imkan yok, ama autocad öğrenmek istiyosan cad dersi alabilirsin 3. sınıf derslerinden :))
ketoo
(20/01/2011 - 23:55)
artık bil. destekli tek. resim dersi tamamen cad lab larında solid anlatılarak uygulancakmış diye duymuştum yeni sistemde, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama öle olursa çok daha faydalı olur
tiger007
(20/01/2011 - 23:57)
En garibide bizmişiz heralde bizi sadece 1 kere laba indirdiler ve solid anlattılar 1-2 saat o kadar.Ben Berna hocadan almıştım İyidir Berna hoca tavsiye ederim..
n\a
(21/01/2011 - 00:01)
"ketoo" ben sanmıyorum öyle birşey yapacaklarını.. teknik resim hocalarının hepsi şu görüşte birleşir önce elle çizebileceksin sonra bilgisayar.. yani montaj falan gösteriyorlar dediğim gibi civata somun.. bence bunları elle çizim yaptrmadan lab. a direk geçiş yapmazlar diye düünüyorum..
n\a
(21/01/2011 - 00:20)
seyid hoca ikinci dönem full derslerin bilgisayarda işeleneceğini söyledi hatta bazen sınıflar düzenlendiği için tek resim sınıflarının yerleri değişti dönem içinde

o yüzden ben iki haftalık süreçte kimin bilgisayara daha hakim olduğu
ve

eğer full bilgisayarda olacaksa

sizin kimin öğreteceğini düşündüğünüz
senseyyy
(21/01/2011 - 00:27)
yalan dolan abicim bu işler..herkesin kafa yapısı,ders zalışma şekli,ders dinleme şekli,bir dersten beklentisi,iyi yapabildiği soru tipi farklıdır..birine çok ters gelen hoca birine çok iyi gelebilir..bu işler kişiden kişiye göre değişir..ben bu okulda en kritik ve zor derslerimi genelde iyi dedikleri hocalardan kalıp kesinlikle almayın dedikleri hocalardan geçtim..yani bi hocanın size uygun olup olmadığını almadan görmeden dinlemeden bilemezsiniz..gözünüzü kapatın alın abicim artık kısmetinize...yalan dolan bu işler ondan alın ondan almayın fln...
n\a
(21/01/2011 - 00:45)
ya herkes seyid gani çok zorlar ama öğretir dedi bende öğrenmek istedim aldım ve gerçektan öğrendim

ama diğer sınıflarda görünüşlerinin yerlerini ters alanlara yani öndeni üstenin yerine çiziyorlar

seyid hocada bu mümkün değil ama ilk vizede öldüm öldüm dirildim

birde ort. düşük olur dediler dgsliler denk geldi 100ler havada uçuştu

yani bende bilmiyorum hiç
HancI
(21/01/2011 - 02:03)
1)temel bilgisayar bilimler=murat kıyak
2)teknik resim=seyit gani

benim zamanımda bilgisayar destekli t.r gene elle çizilirdi.(sene 2006)
n\a
(21/01/2011 - 08:44)
Fizik 1_2:MEHMET YILMAZ bu adamı tek gecerim
mustafabaris
(23/01/2011 - 21:50)
bu sene elle çizim yapılmıycakmış diye bir dedikodu var.bu dedikodunun destekcisi olarak da teknik resim sınıfındaki yapılan değişiklikler (yerlere döşenen kablolar fişler ve arkada büyük bir modem var) falan da gösteriliyor bu konu da bişi diyemem ama eğer 2010 girişliysen ümit özgen çolaktan almak zorundasın çünkü ingilizce bu dersi veren tek hoca ümit hoca ve 2010 girişliler %30 ing dersi doldurmak zorunda.ve 2010 girişliysen ve ilk dönem ümit hocadan almadıysan (yani inglizce almadıysan türkçe aldıysan) bu ders usis de gözükebilir ama kredisiz olucak.
ivelliosy
(24/01/2011 - 00:30)
%30 olayı için; mezun olurken %30u sağlayın yeter, hangi derslerden olacağına kendiniz karar vericeksiniz. ama şu an olarak kesinlikle ingilizce açılacak dersler öğretim planında belli, minimum %30 sağlıyor yani, ama seneye ingilizce açılıcak ders sayısı artacak Yunus Hoca´nın dediğine göre, yani %30 sağlamak için başka bir dersi ingilizce alırsınız 3 kredi teknik resim yerine, atıyorum mukavemet I ingilizce açıldı, aldınız. tabi açılmayadabilir.. şimdilik belli olmaz. yani bu dersi Türkçe alanlar bi şey kaybetmediniz teoride, yanlış bilgilendirmeyelim kredisiz v.s diye. Ayrıca ilk dönem autocad ikinci dönem solidworks şeklinde olacak artık teknik resimler. ikinci dönem solidworks´e geçiliyor yani, artık sadece bilgisayar. seneye de ilk dönem autocad´e geçilmiş olacak, hayırlı olsun.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.