usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
bitirme tezi ve yüksek lisans ilişkisi
Arkadaşlar merhaba , yüksek lisans başvuruları ile ilgili bir sorum olacaktı. Lisans bitirme tezini yaptığı alan dışındaki bir alana yüksek lisans başvurusu yapan adaylar mülakatta nasıl değerlendiriliyor. Örneğin imalat dalında bitirme yapmış bir aday ısı akışkan yüksek lisansına basvurursa mülakatta bitirme tezi sorulduğunda nasıl bir durum ile karşılaşıyor. Daha önce bunu deneyimlemis ya da konu hakkında bilgisi olan biri cevap verirse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.


gönderen: sinek2 - 06/03/2021 - 12:08
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
tanju_yzc
(06/03/2021 - 12:56)
Merhaba,
Yıldız için soruyorsan, sözlü mülakat olmuyor Y.Lisans için genelde bilim sınavı yapıyorlar. Orada aldığın başarı notu seni bir sıralamaya sokuyor. Ancak İTÜ´de örneğin sözlü mülakat oluyor ve orada sorabiliyorlar. O tür durumlarda da önemli olan senin ne kadar o alanda Y.Lİsans yapmayı istediğini jüriye kabul ettirmek oluyor.
Alone_Wolf_Pack
(06/03/2021 - 14:36)
Dostum selam,
Yıldızda çoğu anabilim dalı korona bahanesiyle vasat bir seçime sahip. Sadece Gano ve Alesle alım yapılıyor. İngilizce dil şartı olmayan bir sistemden söz ediyoruz. Dil bilmeyen adamları alıyorlar. Benim sana önerim burası için uğraşma. Hani olurda uğraşacak olursan İTÜ adamdır ya da başka uygun bir ünide olabilir.
defansagel
(07/03/2021 - 14:06)
yazılı sınav olan bölümlerde bir önemi yok.

mülakatlarda ise o dala ilgin, ortalaman, bitirme tezin, lisansta o dalla ilgili hangi dersleri aldığın, o dal hakkında bilgi birikimin mülakatı kazanmanda belirleyici olacaktır. Bitirme tezin o dalda olursa illa faydana olur, ama değilse de diğer faktörlerle kazanabilirsin elbette

ObiWanUmudi
(11/03/2021 - 03:06)
Makine Teorisi ve Kontrol bölümünde sözlü mülakat da oluyor. Soruyorlar.

Ben İTÜ´de farklı dala başvurduğumda sorun olmamıştı. Ancak o dal ile ilgili sordukları sorulara güzel cevaplar vermiştim. Belki de o yüzden sorun etmediler.

@Alone İTÜ adamdır cümlene sadece güldüm :)
@defansagel +1

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.