usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mekanik titreşimler
Arkadaşlar bu dersi geçmek için bildiğiniz kitap, video site vb. bildiklerinizi yazabilir misiniz?


gönderen: eflatunkokusu1 - 25/01/2021 - 00:43
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
makinemimakinamı
(25/01/2021 - 08:12)
Usta bu dersi rahat geçmek için makdini iyi anlamış olmak gerek. Zamanım yok diyosan hareket denklemi çıkarmayı öğrenmek işin püf noktası. Denklemi çıkardın mı kalanı düz işlem. Makdin çalışırken Özgür Turhan´ın makina teorisi kitabıyla öğrenmiştim denklem çıkarmayı.
dojeve
(25/01/2021 - 16:50)
yukarıdaki arkadaşa ek olarak,hareket denklemini çıkarmak için de serbest cisim diyagramını çizmek neredeyse sorunun yarısını çözmek demek.gerisi zaten m.x" , c.x´ , k.x atalet kuvvetlerini yönleriyle doğru yazıp toplayıp ya da çıkarıp denklemi yazmak.

final sınavı için lagrange denklemlerine iyi bakmak ve çeşitli örneklerde bunu uygulamak baya faydalı olur ki lagrange sorusu yaklaşık 50 puanlık olacaktır diye tahmin ediyorum.

kaynak olarak da;

1.diğer hocaların zoom kayıtlarına ulaşabilirsen(wp gruplarında paylaşılmıştı) orada çözdükleri soruları dinleyip tekrar çözmen

2.tamer hocanın slaytlarına bakman(mazeret sınavı ve finalde slaytlardaki benzer 1-2 soru vardı.en azından gidiş yolu ile ilgili bilgi veren örnek soru vardı.(yanılmıyorsam finaldeki 1.ve 2.sorunun biraz da olsa benzerleri)

3.internette rao nun kitabının ve çözümünün ayrı ayrı pdf ini bulabilirsin.farklı sistemler için bolca örnek mevcuttu içinde

4. https://www.scribd.com/document/263676512/Mechanical-vibration-solved-examples burada da ilk konulara yönelik sorular var.pc den girdiğin zaman üyelik istiyor.ancak mobilden istemiyordu diye hatırlıyorum.

5. https://www.youtube.com/watch?v=yBGkbNgt3eg burada da birkaç soru çözülmüş belki faydası olur
AceW
(27/01/2021 - 18:22)
Her zaman lagrange kullan, sistemin serbestlik derecesine yanlış karar verme. Bu ikisi zaten sorunun %70’i eder. İki serbestlik dereceli sistemlerde denklemi her zaman matris şeklinde yaz ve matrislerin doğruluğunu kontrol et(matrisin asal olmayan köşegenindeki değerler eşit olmalıdır yoksa hata vardır.) sistemleri indirgemeyi öğren, kimi zaman sistemler seri paralellikleri göz önüne alınarak kolaylıkla basit sistemler olarak yazılabiliyor. Bunlar yeterli olur diye düşünüyorum.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.