usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
tez sunumu
Daha önce açılan başlıklar biraz eski geldi, belki cevaplanır diye açıyorum.

Tez sunumu yapılırken hocaların yaklaşımı nasıl olur, geçen dönem online sunumlar nasıl geçti, bilinmesi gereken şeyler var mıdır genel hatlarıyla tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz arkadaşlar. Siteyi takip ediyorum yüksek lisans başvuru zamanında baya aktiftiniz, yardımcı olursanız harika olur. Şimdiden teşekkürler.


gönderen: muhendis - 16/12/2020 - 12:37
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
hestati449
(16/12/2020 - 14:32)
Merhaba, tez sunumunda hocalar genel olarak ılımlı bir takınır. Sen sunduktan sonra tezinin içeriğiyle ilgili bazı basit sorular sorar. Örneğin reynold sayısı kullandıysan hesaplamalarında reynold sayısı nedir ne amaçla kullanılır diye sorarlar. Sorulardan bilmediğin de olacak elbette ama bunu da sıkıntı etmiyorlar. Benim de bilemediğim sorular oldu ama AA ile geçtim. Genel olarak tezi senin hazırlayıp hazırlamadığını, konuya hakim olup olup olmadğını öğrenmek amaçlı soru sorarlar. Eğer her adımını kendin yaptıysan, üzerine emek verdiysen AA ile geçersin.
musthao
(16/12/2020 - 16:01)
Diğer arkadaş gayet güzel özetlemiş. Online sunumla ilgili de şunu söyleyebilirim ben. Ben sadece kendi hocama sistem üzerinden ekran paylaşarak sunum yaptım. Sunumum bittikten sonra hocamın da kamerası açık olduğu için kameramı açtım ve kısa bir soru cevap kısmına geçtik. Evde olmanın rahatlığıyle tişörtle falan değil yüz yüze sunum gibi takım elbiseyle bilgisayar başına geçmekte fayda var. Hocam beni zorlamadı. Duyduğum kadarıyla arkadaşlarımda da öyle olmuş. Kendini strese sokmadan, konuna hakim bir şekilde sunumunu yaparsan bir sıkıntı yaşamazsın. Kolay gelsin şimdiden.
brr
(16/12/2020 - 17:08)
Bazı hocalar bu konuda çok rahat (otomotiv hocaları mesela) , sadece bizim hocamız vardı, görüntü açmadık, ekran paylaşarak hazırladığımız slaytı sunduk.
Physical Graffiti
(16/12/2020 - 21:04)
Lisans için konuşuyorum . Konstrüksiyon.

birisi kendi hocam diğeri anabilim dalından bir hoca olmak üzere 2 hocaya sundum. Normalde 3 olmalıydı galiba.

slayt hazırladım hızlı hızlı geçtim. Bir iki soru sordu arada hoca, benim hocam da yardımcı oldu. Bitti hemen hiç kasmadılar.

not= Üstteki arkadaşa ithafen yazıyorum. Tişörtle girdim, pişman değilim.
defansagel
(18/12/2020 - 13:10)
Be yüz yüze sunum yapmıştım.

Eğer emek verdiysen, konuna hakimsen sıkıntı yaşamazsın. Bence hocaların gözünde sene içi performansı daha önemli. Eğer sene içi hoca emek verdiğini düşünürse sunumun çokta bir hikayesi yok bence

Sunumda sakin ol, yaptığın şeyleri elinden geldiğince güzel bir şekilde ifade et. Hiçbir sıkıntı yaşamazsın

Kıyafet olarakta en azından bir gömlek giymen iyi olacaktır.

Başarılar dilerim
muhendis
(20/12/2020 - 22:41)
Teşekkürler :)

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.