usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
proje hk.
Arkadaşlar merhaba proje için konstrüksiyon dalında önerileriniz varmı acaba benim hiç bir fikrim yok nerdeyse, konu belirleme hakkında fikir vererek yardımcı olabilecek varsa sevinirim.


gönderen: eskibirA305li - 10/10/2020 - 07:37
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
muhendis
(10/10/2020 - 08:46)
Muzaffer Metin hocamızdan, raylı taşıt titreşimlerinde PID kontrolü ve yolcu konforu analizi yapmıştım. Matlab-simulinkte otomatik kontrol dersindeki gibi blok diyagramı oluşturarak basamak inputu girerek PID analiziyle optimizasyon yaptırdı ve yolcu konforu incelenmesinde de Bode Diyagramı çizdirmişti.

Muzaffer hocanın alanı raylı taşıtlar olduğu için bu konuyu vermişti, Semih Sezer´den alan arkadaşım otomobil türü araçlar için yarım taşıtlarda analiz yapmıştı.

Bunları nasıl algıladığını bilmiyorum ama işin içine girince göründüğünden daha kolay ve akıcı olduğunu anlayacaksın. Mekanik titreşimler ve otomatik kontrolü daha almadığım zamanlarda biraz araştırma yaparak yapmıştım projemi.
liketheclown
(10/10/2020 - 14:52)
@muhendis senin bu dediklerin daha çok sistem dinamiği üzerine.Konstrüksiyoncu hocalar genelde bitirme çalışması olarak vinç tasarımı , konveyör bant tasarımı gibi çalışmalar veriyor . ben konstrüksiyon projesinde taşıt kavraması hesaplamalarını yapıp solid´de tasarlamıştım .
muhendis
(10/10/2020 - 20:46)
Yanlis yonlendirmiyim o halde.
defansagel
(10/10/2020 - 20:59)
Muzaffer hoca makine teorisi ve kontrol hocası

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.