usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ders saydırma-sildirme
Sildirme olmuyor sanırım fakat saydırma yapılabiliyormuş. İkisi arasındaki fark tam olarak nedir ? 8 mesleki seçmeli verdim ama 4 tane de kırmızı var, bunları birbirine saydırmak istiyorum.


gönderen: muhendis - 08/07/2020 - 14:56
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
makinaci651
(08/07/2020 - 15:07)
Birinin yerine ötekini saydırmayı ders seçim haftasında yapabiliyorsunuz. Ders sildirme diye bir durum olamaz.Bu hukukende mümkün değil.
muhendis
(08/07/2020 - 17:43)
Eskiden sildirme oluyodu da artık yok, emin olmak istemiştim. Saydırmayı da dilekçe vererek yapabiliyoruz ekle-sil dışında.
njke
(08/07/2020 - 18:37)
yeni alıcağın dersler için saydırma işleminde dilekçe falan vermene gerek yok, tekrar aldığın zorunlu dersler otomatik olarak sistem tarafından saydırılır, tekrar aldığın sosyal ve mesleki seçmelileri usiste ders seçimi haftasında saydırma kısmında hangi dersi hangi derse saydırmak istediğini sen seçebiliyorsun tek tuşluk işlem. saydırılan dersten aldığın harf notu bir sonra ki ortalama hesabına katılmaz onun yerine hangi dersi aldıysan ondan alıcağın not geçerli kabul edilir. fakat senin durumunda saydırmayıp ekstra aldığın dersleri nasıl birbirine işletebilirsin bilmiyorum arkadaşın dediği gibi bölüme dilekçeyle olabilir. fakat bunuda mezuniyet zamanı yapıyorlar diye duymuştum
n\a
(08/07/2020 - 19:03)
Ben geçen sene iki işlemi de yaptım.

Dilekçe ile ders saydırırken, daha önceki bir dönemde alınmış olmak koşulu ile eğitim planı altında aynı isim bünyesinde olan bir dersi (kısacası mesleki ve sosyal dersler) başka bir derse saydırabiliyorsun. Örneğin 3. yarıyıl aldığın bir dersi 4. yarıyıl aldığın bir derse saydırabilirsin, fakat 2. yarıyıl aldığın bir derse saydıramazsın.

Üzerinde sayılmış bir ders olan derse başka bir ders saydırma yapma. Fakat kaldığın bir dersi, kaldığın başka bir derse saydırıp not ortalamanı da yükseltebilirsin. Benim 2 kaldığım ders vardı. Kaldığım 1. dersi, kaldığım 2. derse saydırdım. Sonra bu 2. dersi de geçtiğim ve üzerinde saydırma işlemi olamayan bir derse saydırdım. Böylece sadece geçtiğim ders not ortalamamı etkiledi.

Ders silme işlemi sadece mezuniyet sınavına girmesine engel olan dersleri bulunan öğrenciler için yapılıyor. Bunun haricinde mezun olduğunda zaten fazladan kalan dersler silinecek.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.