usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
fizik2
Merhaba yıllar sonra A305e yeniden girdim. Okulda 1 dönemlik dersim kalmıştı bitirememiştim. Bu dönem bitirmek için kayıt yeniledim. Sizlere sormak istediğim şeye gelince

1)Fizik2 nin labından geçmiştim bu dönem gene fizik2 dersi aldım. Tekrar laboruvar zorunluluğum varmı?

2)Fizik dersi 1 vize 1 final şeklindemi yapılıyor hala hocayla görüşüp çalışmamı mazeret gösterip sadece vize ve finale gelsem yeterli mi?

3) Ders içeriği hala aynımı mavi bi Fizik2 kitabı vardı, en başlarda elektrşk kuuvetiş gauss diye başlayıp ilerliyodu hala aynımı?

4)Dersle veya okulla ilgili son2-3 yılda değişen birşeyler varsa bu başlığı altına bilgilendirmenizi rica ederim.

Hepinize okulda başarılar hayatınızda mutluluklar dilerim.


gönderen: eskibirA305li - 21/02/2020 - 14:54
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
duhast
(21/02/2020 - 17:46)
1) Labı verdiysen bir daha vermene gerek yok fakat hocaya transkript çıktısını göstermen lazım. Yanlış hatırlamıyorsam F0 haricinde bir not ile geçtiysen laba gitmene gerek kalmıyor.
2) Fizik dersleri 2 vize 1 final şeklinde yapılıyor. Yoklama mevzusu hocanın inisiyatifine kalmış bir olay, umarım sıkıntı etmez ama maille değil yüzyüze halletmeye çalış.
3) Fizik 2 dersi elektrik ve manyetizma konularını içeriyor. Ders sondaki bazı konular haricinde (optik vb.) Serway Fizik 2 kitabı üzerinden işleniyor. Geçen senelere kıyasla değişmedi diye biliyorum, daha detaylı bilgiye bologna üzerinden veya fizik bölümünün sitesinden ulaşabilirsin.
4) En büyük değişiklik olarak sınavlar test oldu. 20 soru var süre yine aynı 90-100 dk. Formüllerin çoğu sınav kağıdının üzerinde yazıyor. Sınavlarda çözüm yapmak değil doğru cevabı bulmak bekleniyor. Buna rağmen ortalama yine genelde geçen senelere kıyasla aynı. Buna göre hazırlanmanı öneririm. Fen edebiyat fizik bölümünün internet sitesinde hem örnek çıkmış sorular, hem de çalışma soruları bulunuyor. Sadece bu sorulara çalışsan bile iyi bir sonuç elde edebilirsin.
Eksik olabilir, fizik 2 almıyorum iki senedir falan. Güncel olarak dersi alıp eksik gören arkadaşlar varsa tamamlarsa daha kesin bir sonuç alırsın. Başarılar dilerim.
makinefalan
(09/03/2020 - 22:41)
yıldız storedan çıkmış soruları almanı tavsiye ederim, test tekniğini önceden görmen lazım sorun yaşamaman için bence

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.