usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
fizik1i geçemiyorum
arkadaşlar bu fizik1i geçmenin taktiği falan var mı büte de kalsak geçilecek gibi görünmüyor, loto oynar gibi sınav resmen. yoksa ben fizik1i geçemiyorsam burda öğrenim hayatımı sonlandırmalı mıyım dersiniz


gönderen: makinefalan - 27/12/2019 - 00:14
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
cayirbasisk
(27/12/2019 - 00:33)
Dostum ne bu bölüm boğuştuğun servis derslerinden ibaret, nede senin kapasiten şuankinden ibaret.

Kalırsın, geçersin, aldırma devam et.

Bölüm dersleriyle, ortamıyla ve gerçekleriyle tanışmadan böyle bir karar almak için sorgulamaya başlama bile.
ksevim25
(27/12/2019 - 09:18)
Bizim okulda servis dersleri biraz zorlayıcı oluyor haklisin. Hatta öyle ki bana göre misal Fizik 2 dersi pek cok bölüm dersinden daha zor gelmişti. Bana sorarsan Davutpaşa fotokopicisinde satılan Fizik 1 defter notunu ve çıkmış sorularını al. Defter notundan konuyu iyice ögrwn örneklerı çıkmış soruları anlamaya çalış ve sınava öyle gir bu şekilde geçebilirsin. Emin ol bunlari yaparsan rahatlikla gecersin :))
Physical Graffiti
(27/12/2019 - 12:06)
servis dersleri bölüm derslerinden KAT KAT KAT KAT zordur. Fizik 1´i halledersin merak etme, en zor dersler bunlar öyle düşün. Lise fiziği gibi aslında, dersleri düzenli takip etmek gerekiyor iyi çalışmak ve de. Sen çalıştın belki de talihsizlik oldu. kalırsan da daha uzun yıllar var önünde alıp geçmek için eğer ilk sınıfsan. Rahat ol, mezuniyet sınavı var, yaz okulu var.
makinefalan
(27/12/2019 - 15:52)
teşekkürler gerçekten arkadaşlar:) 1deyim aynen, hep dediler 1. sene en kolay senedir o yüzden kafama takılıyor aslında. çok çalıştığımı söyleyemeyeceğim fakat diğer derslerle karşılaştırdığımda sınavlarda çok zorlanıyorum çok çok iyi çalışılması gerekiyor olabilir, biraz çalışmak işe yaramıyor. büte kaldım bakalım umut büte😂
atu
(27/12/2019 - 16:05)
güzel kardeşim. Bende senin gibiydim. Servis derslerinin hemen hemen hepsini 3´er 4´er kez aldım. Ancak öyle geçebildim. Şimdi ise mezun olalı 2.5 sene olmuş. Dün gibi sanki :)
Tek yapman gereken çıkmış sorular ve konu anlatımı fotokopisini almak. Bir de fizik, mat, dif gibi derslerin çalışma zamanını son günlere bırakmamak. Düzgün bir planlama ile hepsini halledersin.
Kendine güven.
Yolun açık olsun..
Magina
(27/12/2019 - 18:04)
fizik 1 ve 2 yi ilk alışımda aa ile geçmiş birisi olarak fotokopicideki soru çözümleri ve ders notlarını alıp her derse katılman gerekiyor. Yakında mezun olacak birisi olarak söyleyebilirim ki fizik 1 ve 2 kadar zor bir ders yok bizim okulda (mühendislik ekonomisi hariç).
makinefalan
(28/12/2019 - 00:02)
teşekkür ediyorum çok:) büte çalışmaya hevesim arttı ve o zaman geçemezsem de sonuçta üzülmemeye odaklıyorum kendimi👍 yalnız gerçekten şaşırdım, en zor bölümü seçmişsin dediler hep, aslında bunun doğruluğuna emin değilim hala ama (kolay mühendislik dalı olmayacağını düşündüğümden) fizik1-2nin zorluğunun bölüm dersleriyle kapışması hatta dediğinize göre aşması beni şaşırttı, bir çok fizik konusunu tek dönemde kapsadığından dolayı mı yoksa ilk seneye konulmasından dolayı mı acaba
defansagel
(28/12/2019 - 00:24)
@makinefalan, hiç canını sıkmaya gerek yok. Bütte verirsin umarım
oldu da veremezsen bile yaz okulu yap başka okuldan, yanına bir de bölüm dersi verirsen çok rahat edersin

özellikle bölümde de bazı dersler illaki zor olacak, ama bu yapamayacağın anlamına gelmez, bundan sonra derslerini düzenli çalışmanı öneririm, çünkü bölümde artık dönem dışı ders açılmayacak seneyeden itibaren, bir de yeni eğitim planı biraz daha zor.
Bu dediklerim asla moralini bozmasın, ama gerçekleri de bilip ona göre hareket edersen ilerde sıkıntı yaşamazsın

başarılar


defansagel
(28/12/2019 - 00:28)
zorluk kolaylık kişiden kişiye göre de değişiyor, ben fizik 2 de çok zorlanmıştım,fizik 1 ide daha rahat geçmiştim

makine kolay bir bölüm değil bunu kabullenmek lazım, ama çalıştıktan sonra da çok şey öğrenebileceğin, seversen çok fazla kapıya açılan, başarılı olunacak bir bölüm

şu an sıkıntılar var, kısa vadede çözülür mü bilemem ama bizim kuşakta her bölümde çok mezun var.Buda illaki sıkıntı oluyor, ama umutsuz da olmamak lazım

canavar88
(28/12/2019 - 17:06)
Kardeşim fizik 2 yi 6 defa mat 1 i 5 defa mat 2 yi 6 defa aldım. yani toplasan 3 dönemi 3 derse verdim. Sonra ileri ingilizce 1 ve 2 yi 3 er defa aldım. Diyeceğim o ki takma diploman da pek bi işe yaramayacak. Mezun olamadım iki defa iş kurdum batırdım şu an 3. yü deniyorum :) hayat yürünecek bir yoldur dostum, ulaşılacak bir hedef değil...
cagdastuna
(30/12/2019 - 21:51)
@canavar88 helal olsun umarım bu sefer başarırsın!
müslüm
(01/01/2020 - 22:43)
Merhabalar mezun oldum bu sene ben de. Bölüm için şunu söyleyebilirim derslerine düzenli git ve son iki hafta aldığın notlara göz at kesinlikle geçersin. Ben şahsen hiç bir dersi iki defa almışlığım yok. Ahmet çelikten de geçmiştim :). Artık sen düşün.
Bol şanslar.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.