usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
soğuk oda projesi- ees kısmı - ne isteniyor?
Merhaba arkadaşlar, ısı dalına gram ilgi olmamasıyla birlikte zorunlu olarak bu daldan proje aldım ve yapmaya başladım.

Bir şekilde ısı transferini hesaplayabildim. Şimdi ise EES´de bir şeyler yapmamızı istiyorlar, ancak ben anlamadım tam olarak ne yapacağız EES ile? Tüm hesapları oraya mı aktaracağız, yoksa sadece PC´de yazabilmek için güzel gözüksün diye mi kullanıyoruz.

Projesinin EES kısmında ne yapacağımızı anlayan birisi basitçe yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.


gönderen: Physical Graffiti - 24/04/2019 - 15:46
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
ksevim25
(24/04/2019 - 16:07)
Elle yapilan hesaplari bilgisayara aktaracaksin kisacasi. Kullanimi çok karmasik degil. Tek tek verileri girip eşitliklerele denklem cözdureceksin aslinda Kafana takilan olursa buradan sorabilirsin elimden geldigince yardimci olurum
Physical Graffiti
(24/04/2019 - 16:12)
Teşekkürler yardımın için.

Ben sadece Qnet´i hesapladım henüz. Hani infiltrasyon falan hepsinin toplamı olan.

Asistan evaporatör vs. bahsetti. 2 yıl önce termoda gördüğüm P/V T/S diyagramı gibi bir şeyler çizdi şunları hesaplayacaksın falan dedi. EES´de ne ilgisi var bunun?

EES´ye ilk hesaplarımı da mı aktarıcam hani Qinfiltrasyon falan?

Teşekkür ederim. Asistan birçok şey anlattı ama termo bilgim aşırı zayıf olduğu için anlamadım bir daha sormaya da utanıyorum. En azından bir şeyler yaparak gitmek istiyorum yanına. Sorun şu ki ısı dalından vs. 2 yıldır ders almadım (ısı transferi dışında) :D her şeyi unutmuşum ve bu hesaplar çok itici geliyor.
ksevim25
(24/04/2019 - 18:48)
Qinfiltrasyon, Qevaporator Qkondenser vs. Hepsini teker teker hesaplayip Qtoplam altinda toplayacaksin grafik vs. Cizmene gerek yok
Physical Graffiti
(24/04/2019 - 19:17)
Teşekkürler yardımın için

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.