usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
köprülü vinç
Dostlarım, daha önceden proje yada bitirme tezinde köprülü vinç tasarımı yapan oldu mu? Bana kaynak verebilecek yada yardımcı olabilecek konu hakkında fikir sahibi arkadaşım var mı?


gönderen: glsdyn - 27/02/2019 - 21:42
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
ilyas
(03/03/2019 - 01:57)
Türkçe Kaynak:
http://transport.itu.edu.tr/dersler/lisansustudersleri/mks533/dersnotlari
http://www.guven-kutay.ch/index_12.htm

Hesap yöntemleri için FEM 1.001 veya EN 13001 serisi standartlara bakabilirsin. ilgili din standartlarına da bunlar yönlendirir.

Nereden başlaman gerektiğine dair hiçbir fikrin yoksa https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden örnek yüksek lisans tezlerine bakabilirsin. Sitede şu an bakım varmış. Okulun kütüphanesine de bak; illaki vardır.

Proje de mekanik aksamların (halat, kanca, tambur vb) seçimlerini mi yapacaksın? Yoksa modelleme yapıp bilgisayarda yapı analizi mi yapacaksın? Eğer ilki ise ilk verdiğim İTÜ notlarına bakarak hepsini tamamlayabilirsin. İkincisi ise çizimleri tek başına yapman pek olanaklı olmaz, vinç üreticisi bir firmadan yardım CAD datası isteyebilirsin. (başlarından savarlar ama yine de şansını dene)

Kolay gelsin...
glsdyn
(05/03/2019 - 11:00)
Teşekkürler Hocam

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.