usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ımal 2 - bilgili bi abi
Ya bilgili bi reis aydinlatabilirmi. Bu parametre karsilastirma sorusunu nasil cevaplamamiz gerek, mesela dovme ekstruzyon parametrelerini karsilastiriniz diyor??


gönderen: KBLYMN - 15/01/2018 - 23:34
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
kimolsabegenirsin
(16/01/2018 - 08:36)
Bildiğimi sanarak soruna cevap veriyorum. Başka bilgisi olan birileri varsa cevap versin lütfen.
Parametre demek değişken demek, mesela dövmede de ekstrüzyonda da F bir parametredir. Ekstrüzyonda v de bir parametredir, ama sanıyorum ki dövmede değil. Bunları yazıp, bu proseslere nasıl etki ettiğini açıklayacaksın. v artarsa hatalar artar mesela. Örnek olarak da hataların isimlerini verebilirsin. Türkçe ve ingilizce gruplarda hata isimleri değiştiği için bir örnek vermiyorum.
İşine yaramıştır umarım

KBLYMN
(16/01/2018 - 10:29)
@kimolsabegenirsin reis oncelikle cevabin icin tesekkur ederim. ben soyle yaptim suanlik: internetten cesitli kaynaklardan ingilizce falan proses parametreleri cikardim islemlere gore. mesela esktruzyon icin kalip acisi, ekstruzyon sicakligi, ekstruzyon hizi, ekstruzyon orani, yaglama, malzeme mukavemeti buldum bu parametreleri. Fakat bu parametreler haddelemede farkli ben bunlari nasil karsilastircam bunu anlamiyorum :(
kimolsabegenirsin
(16/01/2018 - 10:50)
Bizim hoca sınav sırasında sınıfa gelip "biliyorsunuz bu iki prosesin parametreleri birbirinden çok farklı, o yüzden her satırı ikiye bölüp (yatay çizgiler) ayrı parametrelerle değerlendirin, karşılaştırabileceklerinizi karşılaştırırsınız." dedi. eğer 3 parametre karşılaştırmamız isteniyorsa 6 ayrı parametre yazmış olduk yani. ama örneğin F her ikisi için de bir parametre olduğu için, karşılaştırabilirsin.
KBLYMN
(16/01/2018 - 10:52)
kanka su son yazdigin baya bi isime yarar super oldu ya, cok tesekkur ederim <3
İmalater
(16/01/2018 - 12:21)
mirhabalar efenim,

Parametre olarak ekstrüzyonda malzemenin cinsine göre parametreleri yazabilirsin.dövmede daha çok şekil vermesini sağlayan parametreleri yazabilirsin.ikisi için ortak sıcaklık kuvvet diyebilirsin bunun dışında young modulu tanecik yapısı gibi ince şeylere şahmerdanın yapısına göre bir çok parametre oluşturabilirsin ama puan alman için temel parametreleri yazman lazım.onlarda hocaların slaytlarında paylaşılıyor onların prosese nasıl bir etkisi olduğunu yazarak kolaylıkla puan alabilirsin.

Temel olarak özet geçmem gerekirse parametre dediğimiz olay talaşlı talaşsız kaynak gibi üretim yöntemlerinde hesaplamalarda kullanılan yönteme has özelliklerdir.ilerleme hızı,kaynak için bileşen oranı,young modulü gibi.
kaptan53
(16/01/2018 - 13:34)
Sağolun valla ben de yararlandım :)
kimolsabegenirsin
(16/01/2018 - 14:15)
Ne demek Kolay gelsin
KBLYMN
(16/01/2018 - 15:28)
Allah razi olsun beyler sagolun bilgilerinizi paylastiginiz icin <3

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.