usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
laptop
Laptop marka model önerisi olan var mı?


gönderen: yellowultramarine - 12/08/2017 - 12:46
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(12/08/2017 - 15:55)
birazdan monster önerecekler gelir buraya, hiç kullanmadım lakin her yaz böyle bir başlık açılıyor ve altında ne hikmetse herkes monster´da hem fikir oluyor.

önerim öncelikle iyi olarak duyduğun markalardan bilgisayarlara bakmak, sonra da tabii ki özelliklerine göre seçeceksin, i7,i5, harici ekran kartı (nvidia ise gt 7xx ve üstü), ram min 4gb.. özellikleri de aynı bilgisayarlar arasında kaldıysan da, onu da soğutması iyi olan, iyi malzeme kullanılıp kullanılmadığına bakarak yapacaksın

Benim deneyimlediğim ve yakın çevremden soğutması özellikle kötü olduğunu duyduğum, çok sorun yaşatan markalar:
Casper, HP

İyi olduğunu deneyimlediğim markalar:
ASUS

İyi olduğunu yakın çevremden güvendiğim kişilerden duyduğum markalar:
DELL, ACER
Magina
(12/08/2017 - 18:38)
Acer ve monster kullandım. Aceri 7 yıl boyunca kullandım ve ekran kartı 4 kez yandı. Bin lira tamir parasına verdim ortalama. Bu yüzden önermem aceri. Monsteri 5 aydır kullanıyorum sorun yaşamadım ve fiyatına göre performansı güzel.
defansagel
(12/08/2017 - 19:41)
markadan ziyade özelliklerin öenmli olduğu fikrindeyim.
biraz pahalı oluyor ama SSD li bir bilgisayar alabilirsen çok faydasını görürsün hız olarak

linkteki videoyu izlemeni tavsiye ederim

https://www.youtube.com/watch?v=VxqaUZUVbDg&list=PLxX2m2Np79VcStAW0oPXzrL86ya5fezYG&index=27



GiveMeFuel
(12/08/2017 - 20:19)
msi ve monster öneririm
Dodo
(13/08/2017 - 09:27)
asus her türlü iyidir. Sıkıntı çıkarmaz. Fakat diğerlerine göre pahalıdır. Lenovo ve MSI da güzel diye duydum.
hqn1
(13/08/2017 - 11:28)
Monster öneriyorum.F/P açısından en iyisi bence.
merlin13
(13/08/2017 - 14:43)
Asus N552vw 256 gb SSD modelini almıştım 1.5 sene önce, fiyatı 4500 liraydı. Çok ama çok memnunum ben tavsiye ederim. Ama fiyatı hala 4500 civarında veya daha fazla olabilir.
hqn1
(14/08/2017 - 10:08)
Asusun o modeli yerine Monster Tulpar al daha iyi bence.Fiyatları da yakın.
n\a
(14/08/2017 - 11:23)

hzm
(14/08/2017 - 13:41)
Öncelikle bilgisayarda ne yapmak istediğin önemli ama iyi makine için;

1-i7 7700hq işlemci olması iyi olur.
2-Nvdia GTX 10XX serisi bir ekran kartı (Bence minumum GTX 1060 olmalı)
3-En az 8 gb ram
4-En azında 120 gb bile olsa SSD olması.

ASUS veya MSI Tercih edebilirsin.

Casper´ı kesinlikle önermiyorum.

bakaramakara
(14/08/2017 - 17:15)
lenovodan pişman olan şikayet eden biri varsa söylesin ona göre diğerlerini konuşmaya başlayalım.
Physical Graffiti
(16/08/2017 - 10:52)
Asus almanı öneririm. Vatanbilgisayarda indirime giriyor bazen.

En az i7 olsun. 4gb ve üstü ram ekran kartın da nvidia gtx950m veya üstü olursa iyi olur. Ssd olursa iyi olur , olmazsa da taktırabişirsin
abujjj
(16/08/2017 - 11:13)
@bakaramakara

levono servisi ile 1 ay kavga ettim adamlar anakart bozuk değiştiricez diyip çıkma anakart taktılar. sonra anakart yine bozukmuş diyip servise alıp harddisk değiştirdiler adamlara anakartı değiştirin bozuk olan yer bariz anakart diyorum ama nafile biz daha iyi biliriz diyip gittiler dvd-rw değiştirdiler

sonuç olarak 23 ay kullandığım bilgisayarı iade aldılar yapamadıkları için. araştırırsan lenovo servisi ile ilgili bu tarz milyon tane şikayet var

kullanıp iade etmek istiyorsanız lenovo alın
liplip_163
(16/08/2017 - 13:53)
laptopu alacak kişi öğrenci ise 4500 tl nedir yaw?
yıldız özel üniversite oldu da haberimiz mi yok:))
kapının önünde dal sigara için dolananlar var lütfen yardımcı olalalım:))
yellowultramarine
(16/08/2017 - 14:51)
Solid ansys kullanırım deyince Dell inspiron´u önerdiler satışcılar ısrarla.
Asus zenbook uygun olur mu programlar çalışmaz dedi ekran kartı uokmuş diye ama baktım sonradan ekran kartı varmış.
hqn1
(17/08/2017 - 11:10)
Bu yüzden Monster öneriyorum.Satın aldığım hafta ekranda bir tane ölü piksel olması sebebiyle değişime vermiştim aynı gün almıştım.Ayrıca F/P oranını dikkate alırsak en uygun marka Monster.Dell iyi bir marka ancak çok tuzlu oluyor.
kskn
(21/08/2017 - 13:58)
Öncelikle hzm arkadaşın dediği gibi bilgisayarı ne için kullanacağın önemli.Ve de ne kadar bütçen olduğu.Bir bütçe belirlemeden bilgisayar bakmanın anlamı yok.Çünkü her zaman daha iyisi vardır.Bir bütçe belirledikten sonra ise ilk olarak ssd siz pc leri kafadan kesinlikle elemelisin. Eeğer bütçen 4 bin tl üstüyse 10xx serisi almalısın. 9XX serisi ile aralarında ki fark çok fazla.işlemci olarak i7 tabiki önerilir ama i5 te kurtarır bütçen düşükse, lakin i7 de en az 7700hq ve i5 te de 7300 hq olmalıdır 4 çekirdeğe sahip olabilmek için.Kesinlikle 4gb ram alınmamalıdır. Ansys de kafayı yedirtir. Mümkünse 8gb hatta 16 gb alınmalıdır (8 gb alıp daha sonra 250 tl ye bir 8gb daha takılabilir tabiki 1600mhz ise,Eğer 1600 mhz değilse ram fiyatı artar).
Şimdi gelelim marka karşılaştırmalarına.Bir laptopta en önemli özellik soğutma ve stabilitedir. Yani bazı markalar duyuyoruz basic çalışma modunda 35 derecede çalışıyormuş diye reklam yapıyorlar .Tamam da bu pc yi max ayarda kullanınca kaç derecede calısıyor işlemci ve ekran kartı bunu bilmek lazım.Bu yüzden önerim öncelikle 2 fanlı laptop seçmek.Tabi bu 2 fanı 15 inch laptoba sığdırmak zor oluyor, 2 fanlı bir laptob genelde 17 inch olur bu da laptobun kiloyu arttırır.(Eğer ağırlık senin için problemse bunu da düşünmelisin).Soğutmanın önemini şöle anlatıyım.2011 yılında toshiba qoosmio serisinin en lüks bilgisayarını almıştım 5000 tl civarıydı ve dolar kuru sanırım 1.6 tl idi.Araştırmalarıma göre de çok fazla önerilen bir laptobdu yurt dışında.Türkiye incelemesi pek yoktu.Laptobu 8 ay sorunsuzca kullandım.Tabi yeni ve güçlü bir laptobun verdiği gazla her gün en son çıkan oyunlar ultrada oynuyordum.Laptop klavyesi çok fazla ısınıyor ama laptop hiç reset atmıyor işlemci sıcaklığı ve ekran kartı sıcaklığıda 65 85 derece arası oynuyordu.8 ayın sonunda oyunlarda ara ara fps dropları olmaya başladı.Başlarda çok yapmadıgı için ilgilenmedim tam 12 ayın sonunda hiç bir şey oynayamaz oldum.Garantiye verdim bilgisayarda bir sorun olmadığını ilettiler.Garantiye aynı şekilde 2 kere daha verdim yine sıkıntı yok dediler.Adamlara videolu kanıt getirdim her 10 dakkada bir 10 saniye fps drop oluyor dedim.Biz buna rastlamadık dediler.(Laptobun değişimi için aynı hatadan 3 kere verilen laptobun garanti tarafından da o hatadan kusuru bulunması gerekir.Aksi halde aynı hatadan 7 kerede versen laptop değişmez.)Sonra bilgisayar işinden anlayan bir tamirciye gittim ama istanbuldaki en iyi tamirci diyebilirim.Adam işinin ustası.İncelemelerinin sonucunda aşırı ısınma kaynaklı ekran kartının bağlantı noktalarının bazılarının hafif erimeye maruz kaldığını söledi.Ve çözümü ekran kartının değişmesi dedi.Yani kısaca 5000 tl verdiğim laptop 1 1.5 yılda kullanılamaz hale geldi.Sebebi ise kötü soğutma ve de sağlam bir ekran kartı üretememe.(Sanırım ekran kartı gigabyte tı)
Şimdi gelelim nasıl güzel bir ürün alırız.Kesinlikle markalara aldanmayın.Yok asus iyiymiş yok dell iyimiş yok msi iyiymiş yok monster iyiymiş yalan arkadaşım yalan.Model önemli model. Lenova alan arkadaşım 3 hafta içinde 2 kere ölü pikselden garantiye gitti en sonunda iade etti. Yurt dışından amerikadan asus alan arkadaşım evine döndüğünde pc yi açamadı bile.Ekran kartı hiç kullanmadan yanmış ?????? ve klavyenin 16 tuşu basmıyordu.Ve bu asusun o zamanlar amiral gemisi dediğimiz g72 serisiydi.Diğer bir arkadaşım msi aldı ki msi ların soğutması genelde iyidir adam ısınmadan laptoba zor dokunuyordu üretim hatası olduğu anlaşıldı iade etti.Kuzenime monster aldık (Bende de şuan monster ve lenova var) adamın hdd si bozuk ve anakartında yazılımsal hatadan dolayı bios updatesi olmuyordu.bu da işlemcisini tam performansta çalışmasını engelliyordu.Garantiye verdi problem çözüldü.
Sölemek istediğim laptop alırkan markayı takılmayın modele bakın.Ve model eğer yeni çıktıysa 2 ay geçmeden sakın almayın.Eğer model eskiyse (yani 3 aydan daha uzun bir süre geçtiyse çıkalı) incelemeleri okuyun.Ama öle girip donanımhaber webtekno chip shiftdelete ile yetinmeyin.Yabancı forumlara da bakın.Mümkünse laptobun içinde kullanılan parça markalarına bakın.Wlan kartına ethernet kartına ram markasına hdd markasına anakart ram markasına soğutmasını kimin dizayn ettiğine hatta ses sistemini kimin elden geçirdiğine bakın.
Tabi şimdi kafadan elenecek markalarda yok değil hp ve casper gibi(Hp alıp 6 yıl kullanan tanıdıklarım var:)).Geri kalan acer lenova asus msi monster dell model olarak incelenmeli marka olarak değil.Ayrıca aynı modellerde bile çok nadir bazılarında hayata küstürecek kadar problem çıkabiliyor bu da biraz şansla alakalı.Yani mühendis yapıyor bunu ne şansı demeyin.Yine şöle örnek veriyim 2 arkadaşım ryzen işlemci aldı daha yeni.Birisinin overclock ile 4ghz ye çıkablirken aynı işlemciyi alan diğer arkadaşımın işlemcisi 3.7 lerde kalıyor(Aynı soğutma sistemi,aynı psu ve aynı voltta çalışmasına rağmen)
dipnot: Ssd alırken sakın 120gb almayın kesinlike pişmanlıktır. 240 gbtan az olmasın.Yeni nesil ssd almak için kendinizi zorlamayın m2satadan bahsediyorum.İlk ssdlerde çokça iş görür.
dipnot2:Amd ryzen bomba gibi geliyor.Yeni yeni laptoplar çıkıyor ryzenli.Biraz beklenebilir bu laptoplar için aciliyet yoksa .İşlemci olarak gerçekten inteli geçiçek çünkü yapay zeka bulunuyor işlemcide.Ve fiyatı da ucuz.Ama şimdi bunu burda uzun uzun yazmayacağım.Tartışmak isteyen özelden yazabilir:)
dipnot3:Bu kadar uzun yazmamda ki amaç bu konunun ilgi alanım olması.Her sene çıkan tüm ürünleri incelemeye çalışırım laptop olsun,hardware parçalar olsun,en iyi masaüstü sistemler olsun durmadan incelediğim bir alan.Ve genellikle insanların bu alanda çok yanıldığını gördüğüm için böle bir konu görünce uzun uzadıya yazasım geliyor.Kusura bakmayın arkadaşlar .Yazım yanlışları ve hatalar varsa affola


Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.