usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
harf notu dc olan bağıl ders.
Dc harf notu ile bağlı olduğu dersi veya dersleri alabiliyormuyuz alabiliyorsak Harf notunu düzeltme adına bu dersi tekrar alabiliyormuyuz. Örnek vermek gerekirse dif harf notu dc ile termo alabiliyormuyuz ve alabiliyorsak daha sonra dif i tekrardan alıp yükseltebiliyor muyuz?


gönderen: bozby - 27/08/2016 - 01:41
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
nomad14
(27/08/2016 - 07:05)
Evet dersi tekrar alabilirsin bağlı olduğu dersi de alabilirsin dc ile.
mühendisparçası
(27/08/2016 - 10:02)
küçük bi ihtimal ama olur da ikisini aynı dönem alıp dc olan önkoşul dersinden kalırsan diğer dersin de yanar
cevatkelle
(27/08/2016 - 12:12)
Birincisi termo dife bagli degil akiskanlar ve turboya bagli diye biliyorum. Ikincisi yaz okulunda difi dc verdiysen guz doneminde dif ve akiskani beraber alabilirsin. Diyelim guz doneminde diften kaldin ama akiskani verdin. Yine turbo akiskana bagli oldugu icin bahar doneminde turboyu alabilirsin. Difi de acilan ilk donemde alirsin. Yani sonuc olarak onkosulu bir kere verdikten sonra onkosul kalkar, tekrar alip kalma durumunda sorun olmaz (tabi ki bu durum onkosulu verdikten hemen sonraki donem bagli dersi alman sartiyla saglanir. Yaz okulunda difi verip guzde akiskani almazsan guzde yine difi alirsan akiskani almazsan ve guzde diften yine kalirsan akiskani alamazsin). Son olarak da dc ile gecmeyi bu kadar buyutmeyin ortalamaniz iyiyse takilmayin cc den hicbir farki yok gectin mi gectin. Akademik dusunuyosaniz o zaman sikinti sadece 4 kredilik bir dersin dc olmasi
bakaramakara
(27/08/2016 - 17:41)
Difi verip akışkanı geçmiştim sonra yaz okulunda diften kaldım turboyu alabilmiştim turbonun ön kosulu akıskan diye ama dif ön kosullu bi seçmeliyi sistem vermedi.Yani dife bağlı bi dersi alabilmen için usis sisteminde onun mavi yanması gerekiyor.Bi kere geçmiş olman yetmiyor.Çok pis falsoya gelmiştim.Buda böyle bi anımdır yani.
İlke
(28/08/2016 - 10:40)
Dif geçemediğim için geçen dönem akışkan alamadım. fd ile diften kaldım.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.