usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ders seçimi hakkında
Merhabalar,

İlk defa ders seçimi yapacağım için sormak istediğim birkaç soru var. Yardımcı olursanız minnettar olurum.

- Yarı dönem başına maksimum 27 kredilik ders alabileceğimiz yönetmelikte belirtilmiş ancak Bologna sistemine baktığımızda AKTS sütunundaki kredileri toplayınca yarı dönem başına 30 kredi ediyor. Öyleyse bu sütunu değil "yerel kredi" sütununu mu dikkate alıyoruz?

- Eğer zorunlu dersleri aldıktan sonra hala kredimiz kalıyorsa başka bölümlerden, serbest seçimlik derslerden( tabi eğer böyle bir olay varsa) ya da üstten alma gibi bir imkan var mı, varsa hangi dersleri alabileceğimiz belli mi?

Şimdiden teşekkürler.


gönderen: durgun - 25/08/2016 - 23:11
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
bilal33
(25/08/2016 - 23:51)
kredi meselesinde yerel krediyi dikkate alacaksın.yerel kredi max 27 olabilir.
başka bölümden sadece servis dersleri yani mat fizik gibi dersleri alabilirsin sadece.ona da çok gerek yok.bizim bölüm için belirtilen gruplardan alırsan daha iyi.üstten ders almak istsersen sosyal seçmeli türkçe veya inkılap derslerini alabilirsin.
durgun
(26/08/2016 - 00:03)
Teşekkürler.

Jacepuk
(26/08/2016 - 00:16)
Seninle aynı bölümde olanlarla birlikte aynı sınıfa girmek zorunda değilsin. Ders kodu aynı olduğu sürece istediğin bölümden alabilirsin ve o grubun dersine girersin.
Dikkat etmen gereken şey derse Fizik 1 olarak değil FIZ1001 olarak bakman. Aynı ders farklı kodlar altında farklı bölümlerde olabilir. Programındaki dersin koduna göre dersini seçmen yeterli.
(edit: Az önce bir üst yorumda tekrar bir soru yok muydu? Yoksa ben neyi cevapladım )
mühendisparçası
(26/08/2016 - 08:13)
Arkadaşlara ek olarak bir iki şey söylemek istiyorum. Senin programında olan ama farklı bölümler için açılmış servis dersi gruplarını (mat fizik kimya vb.) bağımsız ders seçim gününde alabilirsin. Sistemin sana açılacağı ilk gün(veya gece, şu an için sabah 7) yalnızca ´bölüme açılan dersler´ kısmında makine bölümü için tanımlanmış dersleri alabilirsin ( şu an sadece ileri ingilizceyi tanımladılar ileriki günlerde ders grup bilgilerinde gördüğün makine derslerini bölüme açılan dersler başlığına tanımlayacaklar) ve göreceksin ki ders grup bilgilerinde fizik bölümünün FIZ1001 kodlu servis dersinde 20-30 grup varken bölüme açılan derslerde makineye 2-3 grup tanımlanmış. Bağımsız ders seçim gününde bu 20 gruptan istediğini seçersin ama ilk gece kendi grubundan kesin al ki kontenjan kalmazsa ortada kalıp dilekçe vs ile başın ağrımasın. Daha sonra sistemin boş olduğu bi saatte kendi grubunu siler başka gruptan alırsın

27 krediye kadar önkoşul problemi yaşamadığın, diğer derslerle çakışmayan ve 4 yıllık eğitim planında bulunan istediğin dersi alabilirsin (bir kısmı ilk sınıfta ağır gelir ama )

Ek bilgi olarak dinlemek öğrenmek istediğin ders varsa illa dersi alıp sınavına girmeye gerek yok hocayla konuş git dinle ama aldığın bi derse başka grupta gireceksen yoklama konusunu sağlama al öyle gir
durgun
(29/08/2016 - 17:28)
@Jacepuk Haklısın :D , sonra benim o yorumumun bir üstündeki arkadaşın attığı yorumdaki "grup" kavramının nasıl bir şey olabileceği kafamda canlanınca gereksiz buldum ve sildim.

Teşekkür ederim, yine de vaktini ayırıp yazmışsın

@mühendisparçası Çok çok teşekkür ederim, oldukça yardımcı oldu.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.