usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
solid, autocad, nx kurs tavsiyesi
arkadaşlar solid, autocad, nx kurslarına katılmak istiyorum, tercihen anadolu yakasında bildiğiniz varsa ücretsiz veya makul tutarda yerler var mı? teşekkürler...


gönderen: karpuzcu abi - 24/07/2016 - 12:53
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
kskn
(24/07/2016 - 15:35)
Ucuz veya ücretsiz kurs bilmiyorum ama sana tavsiyem boşuna kursa gitme.Ben hem kendim öğrenmeye çalıştım hem kursa gittim.ikisini karşılaştırınca kursun çok gereksiz olduğunu gördüm.Evde oturup kendin uğraşşan çok daha hızlı öğrenirsin.Tabi bu programlarla daha önce hiç çalışma yapmadıysan bilgisayarına ilk defa yüklediysen ve sıfırdan öğreniceksen sana çok iyi bir iki ucuza eğitim seti önerebilirim.İlk olarak şunu da söliyim okulumuzun ytü video eğitim sitesinde ücretsiz okul numaranla kayıt olup solidworks temel eğitimi alabilirsin.Ve temel aşama için bu eğitim gerçekten yeterli.

2.olarak sana tavsiyem yine bu videoeğitim sitesi.Eğer karabük üniversitesi ya da kocaeli üniversitesinden arkadaşın varsa onların üyeliği ile nx temelden ileri seviye , solid temelden ileri seviye , catia temelden ileri , autocad temelden ileri, inventor temelden ileri ve ayrıca solidcam ,catia cam temelden ileri ücretsiz olarak bulabilirsin.Bizim okulun videoeğitim sitesinde 42 adet ders bulunmakta .Aynı sistem diğer okullarda da olup 92 adet ders bulunmakta .Yani kısaca kocaeli ve karabük ünisinde bizden çok daha fazla eğitim videosu ücretsiz.Tabi bu videoların bazılarını kücük bir meblağ karşılığında https://www.videoegitim.com/ bu siteden izleyebilirsin.
Bunlar da okulların ücretsiz sistemleri

http://karabuk.videoegitim.com/
http://kou.videoegitim.com/kurslar.php?bas=48
http://www.ytu.videoegitim.com/

yine tekrarlıyorum okul olarak karabuk ve kou de daha çok video var.Örneğin sıfırdan solid ile audi tt tasarlama bizim okul sitesinde yok ama diğer 2 sitede var.Eğer bu sitedeki videoları hakkını vererek çalışırsan Solid için cswa ve cswp belgelerini çok rahat alırsın ama ciddi uğraş gerekitiriyor.Ayrıca ford hazırlık sınavlarında sorulan catia çiziminden de rahat geçersin.Keza NX de burdan öğrendim.

Gelelim 2.seçeneğe .http://www.sanalogretim.com/SolidWorks-Egitim-Ogretim-Setleri/Listele/1 yine burdan piyasaya göre çok ucuz fiyata bu eğitimleri sırayla alıp izleyebilir ve öğrenebilirsin.Solidworks hayatıma üni 1 de bu site ile başlamıştım.O zaman videoeğitim sitesi yoktu.Ve gerçekten sırayla ayrıntılı birşekilde ve harika bir hoca tarafından anlatılıyor.

Kesinlikle kursa gitmemeni tekrar tavsiye ediyorum.2 ay oturup güzel bi seviyede solid nx ya da catia öğrenebilirsin.Ama hepsini bir arada öğrenmeye çalışma.Birine yoğunlaş.Solid ise 3 4 ayını ona ver.Zaten birini gerçekten tam anlamıyla öğrenirsen diğerleri en fazla 2 ayına bakıyor.Bu arada burdaki yorumumu çalışmadığını ve hala öğrenci olduğunu varsayarak yaptım.Çünkü çalışıyorsan evde oturup bunlara zaman harcayamayabilirsin.Ama gidiceğin kursta sana en temel seviyeyi öğreticek.

İşin bir diğer boyutu ise belge muhabbeti.Eğer geçerli belgem olsun bu yüzden kursalra gidiyorum diyorsan çoğu kursun belgesi pek umursanmıyor.Eğer cidden belge istiyorsan Solid çalış ve git dünya çapında geçerli cswa ve cswp belgelerinden al.O zaman 1 2 adım önde başlayabilirsin tasarım işlerine başvururken.Catia ve Nx in sanırım belgelendirmesi Türkiye de yok diye biliyorum.Biraz uzun oldu anlatım bozukluğu oldu.Noktalama ve yazıma da pek dikkat etmedim :) Kusura bakmazsın artık ama acaleyle yazmam gerekti.Zaten 2 3 cümle yazıcakken bi anda uzunca yazdım.Umarım faydalı olur.

[timsah]
n\a
(24/07/2016 - 19:25)
Gerek sorunun önemliliği gerekse cevaptaki açıklayıcılık bakımından sabitlenmesi gereken bir konu başlığı olmuş. Zira bu her makina mühendisi adayı öğrenciyi yakından ilgilendiren bir konu. Cevap için de ayrıca teşekkürler.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.