usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
staj yaptığım yerde
Atolye stajimi yaptigim yer kucuk bi yer.tek muhendis var o da patron.isler usta bazli yuruyo yani.Bugün cnc deki ustayi izliyodum napiyor ne ediyor diye.
*Durduk yere bana sordu kaç eksenli bu cnc diye
*Bilmiyorum dedim.
*Sonra imalat şefi geldi bi plastik parca gosterdi dedi bizim fabrikada 6 tane plastik enjeksiyon makinesi var bu hangisiyle uretilebilir dedi.
*Bilmiyorum dedim.
*Ayni cnc ustasi sordu bu parca uretilirkenki takımın kesme hızı kaç olmalıdır dedi.
*Bilmiyorum dedim.
*Ulan siz okulda ne öğreniyosunuz ki bide başımıza muhendis olacaksınız ha dedi.
*Bende buraya bilmediklerimi öğrenmek için geliyorum dedim.
*Hadi ordan işin gücün fabrikada dolaşmak,konuşmak dedi.
*Bende sizin işinizde beni mi eleştirmek dedim.
*Hadi ordan gelme bidaha yanima dedi herif.

Durum bundan ibaret beyler.daha 2 hafta stajımın süresi var.Ne yapmalı nasıl davranmalıyım


gönderen: Dudayev - 30/06/2016 - 17:25
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
KBLYMN
(30/06/2016 - 17:40)
ne dangalak herifler var ya.
mühendisparçası
(30/06/2016 - 18:41)
cevaplar güzel ve yerinde ama az politik davransaymışsın iyiymiş. ustanın gözünde adın 9´a çıkmıştır bence. ortada haklı haksız görmediğimden özür dilemeni gerekli bulmuyorum, tabi ustanın itibarına da bağlı bu tek hareketle değerlendirmemek lazım. illa karşısına çıkacam diyosan artık çıktığında bilginle dövmen(ya da en azından kafa tutabilmen) gerekiyor.

anlamadıkları nokta şu; piyasada iş yapmış usta yeni mezun mühendise bile birçok şey öğretebilme kapasitesine sahipken stajyerden çok üstün bir bilgi birikimi bekleyemez. kimsede yoktur demiyorum ama üst düzey birikim olmaması doğal karşılanması gereken bir şey. sorsan eğitim önemli derler sonra eğitim gören adamlara karşı bi karın ağrısı beslerler. anlamak güç. metrik vida ölçülerini de anadan doğma ezbere bilelim o zaman
Dudayev
(30/06/2016 - 18:47)
O an ne diyeceğimi şaşırdım gerçekten.ne bileyim ben kesme hızını.Bilmiyorum bunların hepsi okumamış olup okumuş olanları cekememezlik heralde
Maxstorm
(30/06/2016 - 19:37)
eee be abicim, staja başlamadan bir kaç kitap karıştırsana ya, ne biliyim tezgahlar nasıl çalışır,parametreler felan.
Dudayev
(30/06/2016 - 19:40)
Hiç aklıma gelmemişti boyle bi olay olacağı,imali aa yla geçmiştim yetmiyomuş demek. Haftaya daha hazırlıklı gideceğim
Maxstorm
(30/06/2016 - 20:39)
her türlüsü var, ben defterimi edebiyat mezunu cnc operatörüyle yazmıştım, inci gibi yazdırmıştı sagolsun.
n\a
(30/06/2016 - 21:42)
O tezgahı ben imal ederim sen sürersin deseydin
mavişimşek
(01/07/2016 - 00:43)
Adamlar makine mühendisliği sadece imalattan ibaret sanıyorlar.
Benim de atölye stajını yaptığım yerdeki ustaya okulda imalatla alakalı zorunlu 3-4 ders olduğunu, seçmeli imalat derslerini ise farklı bir dalda olduğum için almadığımı bu yüzden de imalatla alakalı fazla bir bilgim olmadığını anlatana kadar biraz uğraştım.
Isı proses dalındayım dedim farklı dallar var dedim diğer dalları falan da saydım anlattım güzelce. Adam diyor ki o zaman burda ne işin var. Atölye stajı mecburen imalattan yapılıyor dedim. Kendi bakış açısından haklı aslında. Okulda bize ne gösterildiğini nerden bilsin. Alttan alıp sakin bir şekilde anlatsaydın keşke derdini.
Dudayev
(01/07/2016 - 00:57)
Haklısınız hocam bende ısı dalını seçmeyi düşünüyorum ki bu bana yönelttiği soruları imalat dalından mezun birisinin de cevaplayabileceğini düşünmüyorum tamamen ordaki ustalıkla alakali bence.
@Maxstorm aynen öyle hepsi bir değil,bazi ustalar varki fabrikadan adımımı atınca oo kimler gelmis falan der,halimi hatırımı sorarlar
Lyek
(01/07/2016 - 14:39)
Arkadaşım sende biraz sert çıkmışsın kusura bakma. Tamam ustada biraz ezmiş gibi olmuş seni. Onun yerine söyleyinde bizde öğrenelim fln diyeydin daha farklı bir yaklasım olabilirdi.
Dudayev
(01/07/2016 - 16:08)
Usta az önce çıkışta kusura bakma dedi helalleştik, olay tatlıya bağlandı.
Alperen34400
(02/07/2016 - 05:14)
İyi gözün aydın.Ama unutma İnsanın ilk öğrenmesi gereken dil Tatlı dildir demiştir Barış Manço.Yani ustaya ters cevap vereceğine biraz daha alttan alabilirsin Sonuçta bişeyler öğretecek olan O.
Ayabakan
(07/07/2016 - 02:35)
güzel cevap vermişssin ama malesef eğitim sistemimiz böyle çok steril bir öğrencilik hayatında sonra bu tarz şeylerle karşılaşman normal ama iş hayatında da böyle şeyler yaşayacaksın o yzüden soğuk kanlı sakin olacaksın bazen alttan alcaksın . okuyan diğer arkadaşlar için söylüyorum ertesi gün bi daha gideceksin inadına hatta tekrar soracaksın usta bu nedri hzı ne olmalıdır not alacaksın. Sonuçta sorması iyi birşey esasında ben ilk stajımı yaparken sen sormasan kimse bir şey söylemiyordu ne soracağınıda bilmediğin için vaktin de boşa geçiyordu bu adamın seninle ilgilendiği anlamına gelir iyi veya kötü.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.