usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
kompresörler problem
1. ve 2. vizede çıkan bir soru vardı, bir kompresörün bilinen değerleri, piston hızı(m/s), motor devri(dev/dk) ve strok boyu(mm).

Strok hacmini bulduktan sonra volumetrik verim ve başka şeyleri bulmamızı istiyordu. Ancak pistonun kaç stroklu olduğunu ve piston hacmini nasıl buluyorduk. (x=v.t) demişti hoca ben çıkaramadım.




gönderen: slasph - 30/05/2016 - 20:36
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
Haydalarolsunhocam
(30/05/2016 - 21:19)
Sadece düşündüğümü belirticem yanlış olabilir şimdi pistonun çizgisel hızı varsa ve sen bunu zamanla çarparsan aldığı yolu bulursunki buda pistonun taradığı yere denk gelir. pistonun çapının karesi çarpı pi bölü dört çarpı v çarpı zaman o kadar zaman sonraki strok hacmini verir hızın sıfır olduğu zamanlarda piston ya alt yada üst ölü noktadadır yani hızı zamana bi fonksiyon olarak verirse bu fonksiyonu sıfır yapan değer pistonun üst ölü noktaya geldiği zamandır. lineer olur zaten fonksyonu ufak bi çizersin altında kalan alan çarpı pi çarpı çapın karesi bölü 4 de sana strok hacmini vermeli diye düşünüyorum.
slasph
(31/05/2016 - 14:00)
haklısın bende böyle düşündüm, ama motor devir sayısını kullanmamış oluyoruz, ayrıca piston hızını zamanla çarp demişsin ama zaman belli değil .s

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.