usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mesleki seçimlilik1.1,1.2 konstrüksiyon
Arkadaşlar hangi dersleri alma mı önerirsiniz.Konstrüksiyon alanını seçmeyi düşünüyorum.Bu grupta bulunan BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM BDTR1 dersiyle aynı gibi görünüyor, artı olarak sadece montaj var bunu alıp yüksek notla da verebilirim aslında ortalamama katkıda bulunur.Bir de TRİBOLOJİNİN PRENSİBLERİ VE UYGULAMALARI böyle bir ders var ki Mesleki3 te de TRİBOLOJİYE GİRİŞ gibi bir ders var.Hangi seçmeli grubunda bu dersi seçmem daha mantıklı olur sizce?Bilgi sahibi arkadaşlar yardım etsin lütfen.


gönderen: hqn1 - 01/09/2015 - 17:41
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
Manu del Moral
(01/09/2015 - 18:14)
Bilgisayar destekli çizimi alabilirsin teknik resim 1 ve 2´ye benziyor önce basit parçaları çiziyorsun daha sonra montaj ve tolerans uygulamaları geliyor. Yine Autocad kullanılıyor bu derste. Ama bana 54 ile CC gelmişti çan yapmamıştı hoca.

Onun dışında Analitik Mekanik dersini kesinlikle alma çok zormuş. Sistem Dinamiği ve Simülasyon dersini alabilirsin şaban hoca vermişti 1 vize 1 ödev vardı ödev notunu yüksek verdi hoca herkes geçti dersten.

Mesleki-1´deki triboloji konstrüksiyon dalına ait değil. Mesleki-3´te olan da hiç açılmıyor.
hqn1
(01/09/2015 - 18:36)
Şaban hocayı biliyorum iyi bir hoca.Peki KONSTRÜKSİYON GEOMETRİSİ I dersi hakkında ne düşünüyorsun?Bu dersin bir de 2.si var.Sistem dinamiği daha faydalı olduğu için mi önerdin?
Hadikofteyegidelim
(01/09/2015 - 18:45)
Triboloji otomotiv dersi. Hakan kaleli veriyor ve epey rahat gecmesi. Yalniz 4. Siniflar ilk gun bitirecektir acilan kontenjani.
Manu del Moral
(01/09/2015 - 18:50)
Konstrüksiyon Geometrisi açılmamıştır bir bak usise. Mesleki Seçimlik 1.1 ve 1.2 için 4 ders var konstrüksiyonda. Bilgisayar Destekli Çizim, Analitik Mekanik, Sistem Dinamiği ve Simülasyon, Makine Mühendisliğinde Malzeme Seçimi. Son yazdığımı imalat dalı açıyor ama konstrüksiyon dersi olarak da geçiyor. Sistem dinamiğini ve çizim dersini bunlar arasından en kolay olanları olduğu için önerdim. Diğer dalların derslerini bilmiyorum. Ayrıca sistem dinamiğinde Simulink de öğrenmiş oluyorsun faydalı da ders.
hqn1
(01/09/2015 - 19:11)
@Manu del Moral Teşekkür ediyorum kardeşim verdiğin cevaplar için

@Hadikofteyegidelim 4.sınıflar hangi dersin kontenjanını doldurmuyor ki kardeşim.Neyse seneye ben de piramitin en üst noktasında bulunacağıma göre rahat rahat alt dönemlerdeki derslerin kontenjanlarıını doldurabilirim:)

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.