usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
tee, dirsek, manşon... yardım...
Arkadaşlar bir doğalgaz projesi var elimde. Hayli bir karışık. Özel bir şirkete ait olmasa burada paylaşırdım fakat yapmam doğru değil. Her neyse tesisatın metrajını çıkarmam istendi. Ama çok büyük proje. Ben autocad çizimlerini allplana alıp direk oradan boru metrajını çıkarabiliyorum bir iki oynama ile fakat fittings kısmında ki şu Tee borular dirsekler falan onları tek tek saymak zorunda kalıyorum. Acaba .dwg li bir projeyi tüm bu metraj hesaplamalarını otomatik algılayıp yapabilecek bir program biliyormusunuz? Yada allplanda yapılabiliyor mu? Tamamı olmasa bile fittings kısmını hesaplayan bir tane bulsam oda iyi olur. Allplana boru metrajı çıkarttırırım. Diğerine fittings falan. İnşallah bir bilen vardır teşekkür ederim şimdiden.


gönderen: Altire - 21/04/2015 - 07:05
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
ycancopur
(21/04/2015 - 15:43)
revit
Altire
(22/04/2015 - 20:18)
Revit 2d var mı? 3d modellemek çok zman kaybı elle keşif cıkarırım daha iyi.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.