usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
daikin staj
Arkadaşlar staj icin mülakata cagrilan varmı? Grup çalışması mulakatinin içeriği hakkında bilgisi olan var mi


gönderen: asimsek49 - 17/04/2015 - 17:31
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
Çağrı14
(17/04/2015 - 17:57)
Ben daikine başvuru yapmadım kardeşim ama seninle bildiğim bir şeyi paylaşmak istedim iki sene önce mmg dersine katılımcı olarak Daikin Türkiye CEO´su Hasan Önder katılmıştı. O gündem aklımda kalan şu idi: Daikin Japonya temelli bir firma olduğu için ve Japon kültürünü işlerinde görmek çok mümkünmüş. Bu sebeple Japonların Şintoizm gibi inançlarına bağlı birtakım uygulamalarına, kaizen uygulamalarına,takım çalışmasına ve uyumuna çok önem verdiğini söylemişti. Örnek olarak hatta bizim eksikliğimizi vurgulamak için bir grup Türk ile bir grup Japon´u takım çalışmasında karşılaştırdıklarında bizim başarısızlığımızı anlatmıştı. Yani işin özü ama liderlik olur ama işin bir parçasında olmak olur senin karakterini bilemem ama kendini gitmeden özelliklerine göre bir takımda bir noktaya almanı ve kaizen ve bunun gibi uygulamalara biraz bakıp bunu onlara güzel sunacağın şekilde gitmeni tavsiye ederim. Son olarak dediğim gibi ben burada staj filan yapmadım sadece dikkat ettiklerini noktaları hatrımda kaldığı kadarıyla belki işine yarar diye seninle paylaşmak istedim, inşallah işine yarar mülakatı kazanırsın kardeşim :) (anlatamadığım ya da yanlış yazdığım bir şey varsa kusuruma bakmayın)
n\a
(17/04/2015 - 19:28)
Yorum dediğin böyle olur :) çağrı 14 kardeşimize teşekkür ediyorum
seyyah_989
(17/04/2015 - 21:29)
Ve daikin´de işe girer isen seni Japonya´ya gönderiyorlar , bir veya 2 sene orada devam ediyorsun. Sonra geri dönebiliyorsun. Japonca öğrenmeni istiyorlar düşün artık.
Ayrıca Japonların aile geleneği bizden daha önemli. Ailenin en büyüğüne çok çok saygılılar.
Bildiğim genel olarak çoğu grup mülakatında size farklı savları savunmanızı istiyorlar. İkna edebilme becerini ve doğru da olsa yanlış da olsa o savunduğun bilgiyi benimsemeni istiyorlar.
Çağrı14
(18/04/2015 - 09:53)
Vito Corleone işe yaradıysa ne mutlu bana :)
ycancopur
(21/04/2015 - 15:39)
seyyah_989 kardeş sana kim anlattı bunları,japonya mevzusunun aslını bir araştır kaç kişi gidebiliyor senede bir bak bakalım.
Sektörün içinden ,firmada çalışan yeni mezun birilerine sorun daikin´i, onlar size şartları daha güzel anlatır,üniversitelere tanıtıma mühendisler gelmez,ik ve pazarlama departmanı gelir,ki zaten onların asıl görevi göz boyamak

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.