usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
bitirme´yi kimden almalı?
Arkadaşlar genelciyim ve çok kararsızım. Bir el atın be


gönderen: dr.yıldız - 31/01/2015 - 08:11
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
Burden
(31/01/2015 - 09:12)
El atayım.

Kapış kapış giden hocalardan başlayalım.

1- Volkan Ersoy (Mekanik) : Her yanından bal damlamıyorsa zaten alamazsın. Açıldığı gibi dolacak. Makinanın en öğrenci dostu, melek hocasıdır. Tez, proje alıp; lakayt davranıp hocayı üzen tipler gördüm. Onları bile geçirmek için elinden geleni yapmıştır. Ben denk getiremedim. Getirseydim, her görüşme saatine koşa koşa giderdim. Kıymetini bilmek lazım böyle hocaların.

2- Alp Tekin Ergenç (Otomotiv) : Mezun olmadan evvel elim bir makina yağına değsin, araba söküp birleştireyim dersen, kaçırma. 3 kişilik bir grupla uygulama yaparak geçiyorsun. Sınavı sunumu yok gibi bir şey. Ama sürekli katılım sağlaman gerek. Alp hoca´yı anlatmaya gerek yok zaten.

3- Billur Kaner (Mekanik) : Öğrenci dostu, sevecen bir hocamızdır. Ben Mak-Tas almıştım. Çok katılım sağlamadığım için açıkçası çok verimliydi diyemem ama güzel bir notla geçmiştim.

4- Hakan Yazıcı (Sistem Dinamiği- Kontrol): Arkadaşım aldı ve çok çok memnun olduğunu söyledi.

5- Duriye Bilge (Isı): Ben bitirme tezimi Duriye Hoca ile yaptım. Katılımım az olduğundan ve ufak bir yanlış anlaşılmadan dolayı sıkıntılı geçti. Ama sürekli gideceksen ve emek vereceksen öneririm.

6- Olcay Kıncay (Isı) : Yine Makinenin tatlı hocalarından. Tezde nasıldır bilmiyorum ama ısıya ilgin varsa önerilir.

7- Şaban Çetin (Sis. Din ve Kontrol): Aldığım her derste elinden geldiğince yardımcı oldu. Muhteşem bir insan. Projede de aynı şekilde olacağından eminim.

8- Muharrem Boğuçlu (Konstrüksiyon): Okulun en sağlam ve bilgili hocalarından. Bilgisini pratiğe dönüştürmeyi başarmış ve çok tecrübeli bir mühendis. Oldukça da öğrenci dostu bir insan.

9- Anıl Akdoğan (İmalat) : Tez ya da proje almadım ama yine tatlı bir hoca. Seçenek olarak değerlendir.



Kontenjanlar dolar da çok zorda kalırsan eğer: Övün Işın, Erhan Altan, Berna Bolat gibi hocalar tarz olarak daha ılıman hocalar. (Aklıma gelen)

Onun dışında idealist bir öğrenciyim projenin hakkını vereceğim diyorsan

1- Özgen Çolak (Konstrüksiyon): Mak-El almıştım. Devamlılığı iyi ve çaba gösteren öğrencilerle arası çok iyidir. Ama tatlı sert bir yapısı vardır.

2- Halil Özer (Mekanik) : Ansys kullanıyor olabilir. Bir program kullandırıyor. Gayet dolu dolu bir proje yaparsın. Çok da kral hocadır.

Denenebilir.

Uzak durmanı tavsiye edeceğim hocalar ise:

A. Çelik, F. Dikmen, H. Kaleli, E. Akaryıldız (okulda bulamayabilirsin yoksa iyi hocadır :) ) , H. H. Erdem, S. Gani

Sebep belirtmiyorum ama genel olarak tarzları sert hocalar ya da kolay geçemeyeceğin hocalar. TAbi alıp da rahatlıkla geçenleri de vardır ama sana kalmış :D

Eyyorlamam bu kadar.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.