usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
transient ve steady state response nedir?
arkadaşlar free response ve forced response´u anladım ama bu ikisini bulmak için ne yapmam lazım anlamadım.


gönderen: rubytuesday - 31/10/2014 - 15:16
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
deffergratifist
(31/10/2014 - 17:30)
y(t) fonksiyonunun free ve forced response´ larını diferansiyel denklem çözümü ve convolution integraliyle ya da laplace yöntemleriyle buluyosun. sonra bulduğun free ve forced response değerlerini toplayıp total response´ ı buluyosun ki zaten y(t) aslında bu demek. Ya(t) free response, Yb(t) forced response, Y(t)=Ya(t)+Yb(t). transient response dediğin, bu toplam response, yani Y(t) denkleminin elemanları arasından t değerini sonsuza götürüp limit aldığında sana sıfırı veren elemanlar. steady state response da tam tersi sıfır vermeyen elemanlar. örneğin en basitinden bi y(t) buldun, bu y(t) içinde e üzeri t´ li elemanlar varsa, sıfıra gitme ihtimalleri olduğu için onların toplamı transient response. ama atıyorum t^2 li bir eleman var, ya da sabit bir sayı. t hangi değeri alırsa alsın bunlar sıfıra gitmeyeceği için (t büyük eşit 0 çünkü) onların toplamı da steady state response oluyor.
deffergratifist
(31/10/2014 - 17:32)
ben de bu mekanik modellemeler muhabbetini, onların denklemini kurmayı falan zerre anlamadım. bazılarında araya matris falan da giriyor. max 40 alıcam vizeden, şansına bildiğim bir şey sordun. benim bilmediklerimi biliyosan, veya bilen biri varsa ve paylaşabilirseniz müthiş olur
Belize
(31/10/2014 - 18:34)
gençler hangi ders bu?Bilelim de almayalım seneye falan
rubytuesday
(31/10/2014 - 19:25)
@deffergratifist usta çok sağol harika anlatmışsın. o bahsettiklerinle ilgili kısımı ben de anlamadım hakan yazıcının notu var elimde sadece ve hocanın slaytlar var ancak bi türlü kafa basmadı. ben de bunu ve eğer kolay gelirse bu şemalarla falan indirgeme var ya onu yaparım belki ama o da çok karışıyor ya. ulan ne ders be.

@belize bu ders otomatik kontrol 1 diye geçiyor ve herkese zorunlu 4. sınıf dersi. mecbur alacaksın yani.
Belize
(31/10/2014 - 19:27)
@ruby yapma ya.ben seçmeli falan sandım uzaktan çok zor görüküyor

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.