usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mesleki alan stajı
STAJ sorularıyla yine karşınızdayım arkadaşlar herkese merhaba. şu an kontstrüksiyon dalına mensup olaraktan mesleki alan stajına(mesleki alan 1 ve 2 dahil) başladım. tabi işin sonu deftere dayanıyor. şimdiden incelemeye çalışıyorum defter örneklerini falan filan. fakat inceledikçe kafam daha da karıştı. bazı kişiler firmayı daha çok finansal imkanlardan bazıları üretilen ürünler ve tezgahlar üzerinden bazıları firmanın genel yapısı üzerinden defter yazmışlar. tamam bunlar farklı dallardan staj yapmış olabilirler de ben kontrüksiyona hitaben nasıl bir defter yazmalıyım nelere daha çok dikkat etmeliyim aydınlatırsanız çok yararı olacak. birçok kişinin de buna benzer sıkıntılar çektiğini düşünüyorum hepimize de yararı olur.
Not: Staj Uygulama Esasları adında bir dosya var lütfen onu vermeyin cevap alarak. mesela benm staj yaptığım yerde 2 mühendis 130 işçi var. bu mühendisler de tasarım arge vb işlerle nerdeyse hiç uğraşmıyor. sadece fabrikann idaresi gibi konularda görev yapıyolar. hatta bi tanesi hiçbir iş yapmıyor akşama kadar face takılıyor. yani ben tasarım ofisi hakkında, Kavram geliştirme süreci hakkında, Konstrüksiyon probleminin belirlenme süreci ve aşamalarının belirtilmesi hakkında pek bişey yazamayacağım...


gönderen: maximum - 20/08/2014 - 14:01
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
4FUN
(22/08/2014 - 10:08)
firmanın kataloğu varsa onları yaz deftere. her başlığı ayrı bir günmüş gibi yazarsan 20 günü doldurmanda rahatlatır. senin istediğin şeyler zaten hep teorik kısım, yani bunları google´a yazsan bile çıkar karşına birşeyler.
maximum
(22/08/2014 - 14:21)
firmanın kataloğu var fakat katalogda ürünlerin tanıtımı ve çeşitlerinden bahsediyo sadece. yani tablo ve şekillerden mevcut genel olarak. bunlar değil sanırım istenenler

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.