usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
sizce yeni mezun hemen askere gitmeli mi ?
abilerim , yaşdaşlarım okulumuzdan pek çoğunuz gibi yeni mezunum sizce hemen askere mi gidilmeli , yoksa 1-2 sene çalışıp öyle mi gidilmeli ? Sizlerin görüşleri nelerdir tartışalım :)


gönderen: bicibici01 - 18/08/2014 - 20:44
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
TAİ
(18/08/2014 - 20:57)
tartışılcak bir yer yok kesinlikle askere git. Askerlik olmadan kurumsal şirketlere girmek zor..(tabı amac kurumsal buyuk sırketlere gırmekse, ne amacladıgın oemlı)...piyasada askerlıgnı yapmıs yıldız mezunları ınglızcesı de ıyıyse bayagı revaçta tüm yıldız ahalısıne duyurulur...
kptn
(19/08/2014 - 06:14)
askere git iş hayatın kesintiye uğramasın
burak1110
(19/08/2014 - 15:19)
askere gitmedim kurumsal bir firmada çalışıyorum.
dolduuuuu
(21/08/2014 - 12:41)
çok sağlam kurumsal bir firmanın insan kaynakları yetkilisinden aldığım tavsiyeyi paylaşayım. kendisi işe alımda askerlik şartını öne sürmediklerini belirtti. ülkenin ve bölgenin bu karışık döneminde askere gitmenin de çok mantıklı bir şey olmayacağını düşündüğünü söyledi. (doğuya düşme riski)
işe girdikten sonra ortamı görüp işletme mi yoksa mühendislik alanında mı yüksek lisans yapacağıma karar vermemi ona göre yüksek lisans yapmamı tavsiye etti.

ben kendi görüşümü belirteyim. eğer şubattaki askerlik dönemine kadar kurumsal firmada işe girebilirsem aynen yukardaki gibi yapıcam. yok olmazsa tecilimi kaldırıp askere gidicem dönünce bakarız işe.
korcinho
(21/08/2014 - 18:42)
Kardesim bu satirlari sana alevkayasi komando alayinin kogusundan yaziyorum. Subatta mezun oldum makine muhendisliginden. İnsan kaynaklari tanidiklarim ve yarim donem erken bitirdigimden dolayi askere gelmeyi uygun gordum. Kisa donem askerlik yapiyorm ve yasim itibariyle keske senin gibi bitirip hemen gelseydik diyen sayisi bir hayli fazla. Bu kadar insan yanilmiss olamaz diye dusunuyorum aklinda kalmasin fakat soyle bisey var askere gelmenin zamanini iyi tahlil etmeslisin. Mesela denetleme olursa eger o askerlik bitmez mumkunse yaz donemi gel komutanlar tatilde sicak diye pek fazla egitim olmuyor. Son olarak zaman geciyor gozunde buyutme safak 59 sevgilerle...

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.