usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mba yükseği mi yoksa makine yükseğimi ?
iş hayatı için hangisi daha iyi arkadaşlar yorumları alalım :) biri tezsiz mba yüksek lisansı diğeri ise kendi dalımızda makine yüksek lisansı



gönderen: bicibici01 - 18/08/2014 - 11:57
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
attis
(18/08/2014 - 12:43)
yıldız makinede tez aşamasında, marmara işletmede (tezli) ise ders aşamasında biri olarak şunları söyleyebilirim:

-akademisyen olmayı düşünüyor ya da bu ihtimali her an tercih edebilir kılmaya çalışıyorsanız kendi bölümünüzde yüksek lisans yapın. özel sektör düşünüyorsanız kendi bölümünüzde yüksek lisans yapmak yerine mba yapmak daha mantıklı olur . . .

-kendi bölümünüzde yüksek lisans yapacaksanız şayet mutlaka farklı bir üniversiteyi tercih edin. şahsen ben lisansdayken ders aldığım hocalarda yüksek lisans dersi alıyorum ve açıkçası bana vizyon anlamında pek bir şey katmadı . . .

-kendi işinizi kurmak ya da özel sektörde kariyer yapmayı amaçlıyorsanız mutlaka mba yapın, mümkünse de tezli olsun ki ilerde doktoraya devam edebilme şansınız olsun . . .

kabaca özetledim, isteyen olursa detaylandırabilirim . . .

bicibici01
(18/08/2014 - 15:13)
Teşekkürler attis , ben daha çok bahçeşehir yada bilgi gibi bir okulun tezsiz mba programına katılmayı düşünmüştüm , sebebi ise ders veren hocaların kalitesi* ( *sağdan soldan edindiğim bildigir).
oplusa
(19/08/2014 - 05:45)
Boğaziçi´nde mba yapmak ne durumdadır?

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.