usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yazılım mühendisliği lisans programı niçin yok?
Türkiyede devlet üniversitelerinden sadece Fırat Üniversitesi´nde yazılım mühendisliği lisans programı var.En acayip mühendislikleri bile barındıran ODTÜ´de niçin yok mesela?
Çalıştığımız neredeyse bütün programların yazılımcısı Amerika veya Israil. SolidWorks´ün mesela.Ben merak ediyorum özgürlük için daima savaşan antiemperyalist(!) biz gençler bağımsızlığımız için cidden ne yapıyoruz?


gönderen: n\a - 23/07/2014 - 02:40
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
rewiwew
(23/07/2014 - 08:04)
aslında matematik mühendisliği bir nevi yazılım mühendisliği gibi.
ikinci sorun ise sadece biz gençlerden kaynaklanmıyor. yazılım geliştirmek ve üretebilmek için uğraşan çok değerli insanlarımız var. fakat hangi seminere gidersem gideyim şunu diyorlar "yazılım bacasız sanayidir ama ülkemizde bu sektöre devlet destek vermiyor. hatta destek vermesinler ama köstek de olmasınlar. devlet bize nötr davransa bile biz bir şeyler yapabiliriz ama olmuyor maalesef"
diyeceksin nasıl köstek oluyor. ona da şunlarla geliyorlar:
-bir yazılım için özel sektörden yatırımcı bulduğumuz zaman bu devlet eliyle başka sektörlere kanalize ediliyor ve bize bu miktarın daha azı kalıyor.
-melek yatırımcı olayını hemen hemen bitirdiler
-önümüzde güney kore örneği varken ve yazılım sektörü dünyada hala bebeklik evresini yaşıyorken bununla ilgili yatırımlar olmalı. bu yatırımlar geç kalınmış sanayileşme hareketine göre daha etkili ve getirisi daha büyük olacaktır. dünyadaki birkaç gelişmiş yazılım ülkesinden biri olabilme şansımız hala sürüyor çünkü.


Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.