usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine müh tercih yardım
yıldız teknik makine müh önerir misiniz? iş staj barınma imkanları nasıl? ortam ulaşım yurtlar nasıl?


gönderen: darkisthesunlight - 18/06/2008 - 21:59
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
öz
(18/06/2008 - 22:20)
gemi inşaatı da bi gözden geçir derim.
mutant
(18/06/2008 - 22:45)
ortam süper kopuyoruz
kalamış
(18/06/2008 - 22:50)
1. sınıf sıkıcı, her bölm için geçerli çünkü fizik mat falan ve taa davutpaşadaki kampüste
ama 2den itibaren hep beşiktaştasın

Güzel bölümdür.Fakat sınav haftası diye bir kavram olmadığı için haftada 2 giderler bize

sıla:))
(18/06/2008 - 22:56)
makinacı olmak hayalinse iyidir..yoksa her gün okula giderken sorgularsın "ne işim var burada benim ?" diye... ortam falan yalan tabii ya da daha birinci sınıfta bizler göremedik...barınma olarak yıldızın yurdu var maslakta kalanlar iyidir diyor ulaşım istanbulun her yeri için sorun ama şehirdışından geleceksin anladığım kadarıyla o yüzden okulun yakınlarında kalabilirsin dedim ya önemli olan meslek meselesi o kafana yatarsa diğerleri teferruat olur eğer yatmazsa...
antiawaw
(18/06/2008 - 23:16)
gel pasam gel.öle makineci olmak istemekle alakası yok kardes biraz sayısala fizige merakın varsa gel.ben de basta dedim ne isim var lan burda die ama sora o sorduun ortam yavastan seni hazırlar.ama arkdasında dediii gibi iki hafta da bir giderler.
81onur38
(18/06/2008 - 23:19)
Sektör öok geniştir.Hiçbir mühendislik dalında bu kadar geniş bir çerçevede öalışılmaz.

6 adet anabilimdalına da sahibiz ama arkadasımın da dediği üzere istekli olmak çok önemli.

2. öğretim olunca işler biraz daha zorlaşıyor.Eğer tercih edeceksen bazı tersliklere hazır olman gerekli

Ben çok isteyerek geldim,aynı şekilde de okumaktayım.Sana da öneririm.
Patch
(18/06/2008 - 23:22)
ben hayatım boyunca hep makinacı olcam dediğim için gayet memnunum. hocalar da iyi doğru kişiden ders alırsan. davutpaşa nahlet bi yer. ha bi de eer erkeksen sana şu felsefeyle gel derim: "karıyı kızı geçtim makineyi seçtim". yoksa olmaz ama kızların bir çoğu da gerçekten ii insanlardır(en azından benim çevremdekiler). ben okulumdan memnunum yani.
degauss
(19/06/2008 - 10:46)
kafada problem varsa, sorunluysan, doğru tercih yaparsın, sonuçta ülkede yazılabilecek bölümler sınırlı, istemeden kimse mak. müh 'liğini yazmaz, zorla yazdıramaz

çok şey anlatmaya çalışırlar, çoğu yeteneksizdir, öğretemezler, anlatamazlar, dünyadan bi haber yaşarlar, çok fazla gereksiz yalaka, kaba, gerizekalı eğitimcisi vardır, tek bildikleri seni disipline sokmaktır.

bölümdeki insancıklar dahil, çoğu eğitimci seni düşmanı olarak görür

sistemi anlayana kadar 4 senen geçebilir.

iki elin parmakları kadar sayıları olan bir kaç hocanın başarısıyla, eğitimci kişilikleri ile tutunmaya çalışan nacizane bir bölümdür.

hiç bir tane bile kolay ders göremezsin, hep daha fazlasını isterler, dersinin kolay olması onun seni zorlamiycağı anlamına asla gelmez

son olarak disiplin olayı gerçekten doğru,,, ne kadar akıllı olduğunun hiç bir önemi yok, sayısal ve fizik bilmekle hiç bir alakası yok, mal'a bağlayıp çalışırsan dersini geçersin,, bütün üniversite hayatında mal'a bağlarsan 3,5 senede bitirisin.

ayrıca yıldız kampüsü istanbul un en güzel kampuslerindendir, hem konumuyla hem de bahçesiyle.
rak
(19/06/2008 - 11:04)
Eğer puanın yetiyorsa İTÜ, Sabancı vs gibi daha "üst" yerlere yönelmeni öneririm.

Nitekim öğretim nispeten iyi olsa da, okulun Makine bölümüne özel imkanları ve diğer sosyal imkanlar eğer gerçekten asosyal bir insan değilsen seni tatmin etmeyecektir. Lakin buradaki sosyallik yıl sonundaki (ki onlar da vizelerine denk gelecektir) birkaç konserden ibaret. Laboratuvar vs imkanları ise sadece bir göstermeden ibaret(yeni açılan bilgisayar labı dışında, ki oraya da kolay kolay giremezsin). Ayrıca okula olan şevkini kıracak genel bir "eziklik" havası çoğu yerde seziliyor.

Tabii bu yorum İstanbul'da büyümüş, oldukça iyi bir liseden mezun olup Yıldız'a gelerek "şok olmuş" birisinden geliyor. Eğer Anadolu'nun nispeten "orta ölçekli" şehirlerinden geliyorsan, Yıldız seni tatmin edebilir.

Eğer "Olsun, gelir yatay geçiş yaparım", düşüncelerin varsa da onları silip atmanı öneririm.

Yine de görmeden geçmememiz gereken bir nokta var ki, o da Yıldız'ın "En iyi üniversitelerin sonuncusu" olduğudur. İyi şirketlerin iş ilanlarına bakarsan üniversite listesi İTÜ ve ODTÜ'den sonra Yıldız'da kesilir.

Sonuçta herkesi yorumu farklı, puanına göre de kararı iyi düşünüp ver derim.
baloonist
(19/06/2008 - 11:39)
Burda söylenenlerin hepsi yalan..



Türkiyede ne iyisini bulursun ne kötüsünü hepsi aynı bk..


her yerde en iyi olmalıyım diyorsan mekan farketmez hep başarılı görünürsün..


yok degilim dersen her yeri bir an önce bitirip iş hayatına atılmak en iyisidir..


gerisi yalan bea coni.
anntimakina
(19/06/2008 - 12:34)
aklın varsa makına muh. secmezsın. hayatın boyunca sapların ıcınde olursun. cok fazla kendıne has ozellıgın yoksa para kazanamazsın. ders gecmek ıcın sacın beyazlar..
ytümakina
(19/06/2008 - 13:06)
bence ytü mimarlık yaz derim ben ,ben hep makineci olmayı istedim nedense ytü makinayı yazdımda onun altınada olsa hocama sordum dedim hocam mimarlıkta güzel diolar yazayımmı hocada yok bu bu aralarmimarlıkta çok yığılma var dedi ulan geri hoca asıl en fazla makinede adam var yaktı belkide beni ama bilmiyorum genede içinde makineci ruhu varsa elbetteki ytü makina kendi okuduum yer olduğu için değil ii olduğu için tavsiye ederim hea yukarıda bi arkadaş puanın itüye tutuyosa demiş puanı itüye tutanlar ytü nün üzüne bakmazlar o yüzden senin puanının o kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum bana deseler şu anda okumak istediğin bölüm hangisi diye düşünmeden sölerim baba mimarlık ytü mmarlıkta güzel benim zamanında msü ye puanım tutyodu ama makine dedik başka bişe demedik geldik ahanda buraya okulu pek sevdiğim söleyemicem bence daha güzel okullar vardır bizim okul güzel değil heleki bölüm dahada kötü arkadaşım hayatın boyunca sosyallikten üniversite ortaından karıdan kızdan uzak olmak önemi değil benim için benim çin önemli olan meslek diyosan gel hea bide ii makine müh olmak için geldikten sorada ok çabalaman gerekecek bence sen başka bölümleri düşün benden sölemesi çünkü burda bence üni havası yok dahaa çok lise havası var i düşün sora kafanı dvarlara vurma
nuriergul
(19/06/2008 - 21:10)
benim okulum uzamasına rağmen okuldan ve bölümden memnunum.
şimdi ayrıntıya girmek istiyorum önce okul ortamıyla başlıyorum.
arkadaşlar yukarıda demişki lise ortamı kampüs kötü. türkiyede çok sayıda üniversiteye gittim yıldızın beşiktaş kampüsünün havası gerçekten çok farklı. türkiyenin en güzel yerlerinden birinde beşiktaş kampüsü taksim ortaköy kadıköy üsküdar mecidiyeköy hemen yanı başında okuldan sonra çık istediğin yerde gez dolaş. okulun yeri seni kampüse bağlamıyor.
sabancı koç gibi üniversitelerin içi nasa gibi doğru ama yıldızdan çık dışarıya her yer senin ama orada okuyanlar 1.5 saat sonra istanbulun merkezine gelebiliyorlar.
nuriergul
(19/06/2008 - 21:17)
gelelim iş bulma konusuna benim arkadaşlarım 1.500 ytl civarında işe girdiler. istanbulda çalışacaksan büyük şirketlere girme şansın var. şirketlerin aradığı koşullardan birine sahip olacaksın çünkü yıldız mezunu olacaksın. bir marmara üniversitesi makine mühendisliğinden mezun olan kişiden daha önde olacaksın.
ama marmara bölgesi dışında hatta istanbul dışında yıldız sıradan bir üniversitedir bilinmez bile ne olduğu. ilk sene ıstırap olacak senin için davutpaşada matematik kimya ve fizik derslerini alacaksın.2. sınıftan itibaren beşiktaşta biraz daha rahatlayacaksın.4. sınıfta ise meslek derslerini ve projelerini yaptıktan sonra mesleği öğreneceksin.
son olarak buradaki insanların beğenmemesinin sebeplerinden biri herkesin üzerinde itü ve odtü de olamamanın verdiği bir beğenmezlik var.
n\a
(21/06/2008 - 20:30)
gel gel kafana takma söylenenleri
djengineer
(22/06/2008 - 16:25)
makina okunmaz boşver bir sürü daha güzel meslek var onları oku işletme oku iktisat oku hukuk oku makina okumaaa

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.