usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mimarlığa iç transfer. lütfen yardım.
merhabalar, iç transfer hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı. 2007 girişli makine mühendisliği öğrencisiyim, 1. sınıftayım. öss senesi meslekler hakkında kafamda hiçbişey oluşmadı, sempatikliğinden dolayı mimarlık, ve karizmasından dolayı makine mühendisliği. seçimlerim böyle sığ oldu. birçoğunuzun aksine makine mühendisliğini bilinçli bir şekilde seçmedim. ama yine de mimarlık her zaman daha hoştu benim için. zaten tercih yaparken yıldızın mimarlığının puanı daha düşük olmasına rağmen makinenin üstüne yazmıştım ancak 0.5 puanla falan kaçırmışım heralde. 343.küsür idi puanım.
okulun başından beri mimarlığa geçmekle ilgili düşüncelerim vardı ancak olası bir başarısızlıkta hayal kırıklığım büyük olmasın diye pek su yüzüne çıkarmamıştım. ancak gerçekten fırsatım varsa geçmek istiyorum. yönetmeliği okudum, mimarlıkta 6 kontenjan açılıyor sanırım her sene, ve agno'su en yüksek olandan başlayarak 6 kişi alınıyor. bir de iç transfer başvurusu yapabilmek için 1. sınıf agnosu en az 3 olması gerekiyor aynı zamanda iç transfer başvurusu 3. yarıyıldan sonra yapılamıyor. bunlar ana kurallarımız. ancak emin olmadığım şey, mesela ben makine mühendisliği öğrencisiyim, daha kolay bölümlerde okuyan öğrenciler (jeodezi meteoroloji ya da herneyse) mühendisliğinde okuyan biri notlarını daha yüksek tutuyor, ve önüme geçiyor bu adil midir? yani okunan bölümün de dikkate alınması gerekmez miydi gibi bir yargı var kafamda.
neyse durumuma geçecek olursak, ilk dönem 3 tane koşullu başarılı dersim var, matematik 1, temel bilgisayar bilimleri ve teknik resim. agnom 2.11, şimdi ikinci dönem derslerimi yüksek tutup (ne yazık ki ilk sınavlarım kötü geçti) yaz okuluna da gidip mat1, matlab ve teknik resimden yüksek notlarla geçmeyi planlıyorum. sizce bu ütopik midir yoksa yapılabilitesi(yapılabilite?) var mıdır? ne kadar zorlanırım? yani birinci sınıf ortalamam 3.3 falan olsun ki geçeyim, gerçi bazı senelerde 3.04 ortalamayla mimarlığa geçen arkadaşlarımız var ancak garantiye almak istiyorum. öte yandan teknik bir imkansızlık var mıdır? (teknik resim ya da matlab yazın açılmıyo olabilir vs.)
bir de rehberlik hocama gitsem bana yol gösterebilir mi ?
yardımlarınızı bekliyorum. okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
not:iç transfer listesine baktım şu ana kadar makine mühendisliğinden mimarlığa geçen olmamış sanırım, makine mühendisliği bölümümüze bir hakaret olarak algılamayın, tercihim tamamiyle geleceğim ve uğraşacağım meslekler konusunda planlamalarımın geç ve yüzeysel olmasından dolayı tamamiyle kişiseldir. teşekkür ederim.


gönderen: sydbarrett - 06/04/2008 - 13:54
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
jikleee
(06/04/2008 - 15:10)
arkadaşım sana şöle söliyim hayallerini yıkmak istemezdim ama iç trasfer yapabilmen için şartlı dersinin olmaması gerekiyor yani en düşük notun c olmalı o yüzden senin şu anda iç trasfer yapma hakkın bulunmuyor yaz okulunda yükseltirim diyosan o da olmaz çünkü iç transfer başvuruları temmuzun 10 u gibi yapılıyor yaz okulu da ağustosun sonunda bittiğinden ztn teorik olarak da mumkun değil böle bişi
yani şu aşamadan sonra illa ki mimarlık diyorsan çap a başvurabilirsin çünkü çap başvurularında şartlı dersin bulunabilir sdc hepsini geçmen yeterli tabi bi de ortalaman tutmalı başarılar
emre d.
(06/04/2008 - 15:12)
çapa başvurursun ama 4. dönem sonunda başvur, hem yaz okulunda alırsın yükseltirsin hiçbir stajla fln uğraşma tamamen not ve hoca kas. 1 ve 2.sınıfın en bal hocalarından ders alıp geç, amacın mimarlığa geçmekse (iç transfer mümkün değil) çaptan başka çaren yok (üstte jiklee'nin açıkladıkları doğru)
sydbarrett
(07/04/2008 - 01:40)
teşekkür ederim.
peki çap ile mimarlığı aldıktan sonra makineyi bırakabilir miyim? ikisi aynı anda biraz alakasız olcak gibi çünkü.
bir de koşullu derse sahip olan öğrencinin iç transfer yapamaması durumu yönetmelikte 5. maddenin ikinci paragrafında belirtilmiş. altına da geçici madde diyerek şöyle bi not düşülmüş : geçici madde : 2005/2006 yılında başvurulan öğrencilerde 5. maddenin 2. paragrafı aranmaz. (yani 2005/2006 da koşullu dersi olanlar da iç transfer yaptılar) eğer bu şekilde duruma göre değiştirilebilecek bir şeyse, gerekli mercilere derdimi anlatsam bu sene de böyle bir madde eklenemez mi?
2005/2006 da çıkarılmasının sebebi neydi acaba?

emre d.
(07/04/2008 - 03:04)
çapta kazandığın bölümü bırakabilirsin ama okula ilk kaydolduğun bölümü bırakamazsın

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.