usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
beyler ne olacak bu staj işi?
3.sınıf bitecek 4.sınıfın ilk dönemi mezun olacağım ve daha 1 gün staj yapmış değilim,okulun belirttiği şirketlerin hepsine mail attım 1 tane geri dönen oldu o da sonraki mailime cevap vermedi,cv de belirtiyorum autocad,abaqus,office programlarını biliyorum iyi düzeyde ing. var,ve ortalama 2,82 gel gör ki 300 şirketten 1 i dönüyor ..yapmam gereken 60 günlük kocaaa staj var ...
illa torpil mi lazım şu canına yandığımın memleketinde yahu ..


gönderen: n\a - 04/05/2014 - 17:17
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
axustrike
(04/05/2014 - 17:27)
Sen yenisin galiba?
n\a
(04/05/2014 - 17:50)
hep böyleydi diyosun da ne olacak yahu ciddi ciddi mezun olamycaz staj olmadığından
axustrike
(04/05/2014 - 18:03)
Hocam bende aynı durumdan muzdaribim.Kariyerden 10-15 tane yere başvurdum 7 tanesi olumsuz döndü diğerleri dönmedi bile.Her şey torpil olmuş bu ülkede bu yüzden sende torpil aramaya başla.
n\a
(04/05/2014 - 18:16)
bence makine mühendisleri odasına bi git durumu anlat belki bi yol gösterirler bunun dışında tanıdığın, tanıdığının tanıdıgı ne kadar mühendis varsa (makine müh olması şart değil) irtibata geç herkesin bi yerlerde tanıdığı vardır mutlaka staj yüzünden okulun uzaması kabul edilemez çok iyi bi yer olmasa da stajlarını yap gerekirse ortalığı birbirine kat bu yaz ne yapabiliyosan yap günümüzde maalesef tanıdık olmadan bu işler zor kolay gelsin hocam
bery35
(04/05/2014 - 18:19)
O üç yüz tane staj yerinden beğendiklerini telle ara staj için arıyorum diye illa bir ikisi gel görüşelim der mail falan neymiş bizim küçük şirketler gerimi döner maile falan, illa torpile gerek yok ayrıca
n\a
(04/05/2014 - 18:32)
torpile gerek olmayan kalbur üstü firmalar vardır illa ki de onlar da ytü lüyü pek tercih etmiyolar ,itü odtü,boğaziçi ,koç sabancı vs. dururken
olaylarolaylar
(04/05/2014 - 18:49)
Arkadaşlar, mail-kariyer net her şeyi çözmez. Gidin yüz yüze konuşun. Başvurunuzu takip edin. Şurada 3-5 kez repeat olmuş, ortalaması yerlerde, ingilizce bilmeyen bir adamın başvurusuna olumsuz dönseler hadi diyeceğim ama şuraya onu biliyorum bunu öğrendim diye yazıp staj yeri bulamıyorsanız biraz, başvuru nasıl yapılır? Nasıl mail atılır? Nasıl CV hazırlanır? Nasıl başvuru takip edilir gibi anahtar kelimelere çalışmanız gerekiyor.

Üslup denen şey çok önemli. Yani 4. sınıfa gelip -okulda kazandığın birikimlerden bağımsız olarak diyorum- staj yeri bulamadıysan ya mail atmayı bilmiyorsun ya da cv hazırlamayı.

40 günlük stajım için tek yere başvurdum, ondanda olulmu cevap alıp stajımı yaptım.

Küçük şirketleri bilmem ama kurumsal şirketler için torpil falan yok arkadaşlar. Hele uzun dönem stajlar için. 20 kişilik bir ekip olarak uzun dönem staj yaptık, hepsi canavar gibi, işlerinin eri adamlardı.
RainDrop
(04/05/2014 - 18:51)
Yildiz´i koc, sabanci vs. ile bir tutan birisinin, buyuk bir ozguven sorunu yasadigini dusunuyorum. Cunku kendinden bir sey olmayacagini anlayan kisiler, bulundugu sartlar ne kadar guzel olursa olsun kendinden degil de bulundugu imkanlardan kisitlandigi, yoksa cok basarili olacagi gibi aciz bir dusunceye girerler.
n\a
(04/05/2014 - 21:07)
abicim ne alakası var ya ben burada başarıdan bahsetmiyorum ilerde nobel bile alabilirim o derece özgüven sahibiyim fakat okulun şartları çok kötü onu belirtmeye çalıştım zorunlu staj 60 gün ve ytü lü stajyerlere bakmıyorlar bile resmen (bu benim görüşüm) torpille ya da başka bir şekilde staj yapanlar var elbette
alliswell52
(04/05/2014 - 23:17)
Ford´da tanıdığın yoksa asla almıyorlarmış. Bunu içeriden öğrendim. Fakat yine de kabul etmediler
Siemens´e başvurmuştum. Kimseyi tanımam etmem, Kadıköy´de bir otelde mülakat yaptılar ve kabul etmişler. Mülakata girdiğim gruptaki 8 kişiden 7´si İTÜ´dendi.
Arçelik´ten de hala sonuç gelmedi. Millete sonuçlar gelmiş. Ne olur bilmem. Oradan da kimseyi tanımıyorum.
Mercedes´ten mülakata gidemedim.

Atölye stajını yaptığım için hepsine MeslekiAlan stajı için başvurmuştum.
Başka da firma bilmiyorum :) Bildiklerim bunlar. Herkese kolay gelsin.

Bak bu ileti, farklı bir soruya verilmiş cevabım. Bence düşündüğünüzden daha fazla etken var bu staj konusunda. Yani nasıl desem bilmiyorum ki. Adam senin yazı stiline bile bakmış olabilir.
Siemens´e kabul edildiğimden bahsetmiştim. Azıcık anlatayım istersen. Mülakata geç kaldım. Dediğim gibi odadaki herkes İTÜlüydü ben hariç. Aynı zamanda maile göndermiş oldukları yetenek testinde sondan ikinci olmuştum. En son bana söz hakkı verdiler. Herkes 10 dk civarı konuştu, ben 5dk filan konuştum. Aynı zamanda bu okulda altıncı senem. ´Okulu neden uzattın?´ diye sorduklarında, ´Canım okumak istemiyordu o ara.´ dedim. Mülakata giren iki kişi bilmem kaç kere yurtdışına çıkmış, ingilizceleri gayet güzel insanlardı. Benim ise öyle ahım şahım bir ingilizce bilgim yok.(Gerçi bunu test edemediler.) Kabul edilirsem sizinle staj yapamama olasılığım yüksek de demiştim. Ama adamlar kabul ettiler.
Anadolu yakasında oturan varsa bi özel mesaj atsın, bir fabrika söyleyeyim. Her başvuranı alıyorlar neredeyse. Bir şeyler öğrenmek isteyene her türlü öğretiyorlar da. Yalnız gericileri pek sevmiyorlar. AKPliler barınamayabilir orada.
Artık bırakın şu ben yıldızlıyım beni takmıyorlar mevzusunu. Komik oluyor çünkü. Aldığımız eğitim biraz düşük olsa da en azından her yerde varız. Bunun faydasını görebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 3-5 firmaya mail göndermekle olmaz ki bu işler.(He ben öyle buldum aslında ama aktif olmakta yarar var.)
Neyse, uzattım biraz. Okul da bitiyor zaten. Sorusu olan varsa sorabilir. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Ama Allah aşkına bırakın şu atarlı, isyankar ergen modlarını. Zira çok çirkin duruyor.
n\a
(05/05/2014 - 09:56)
Yıldız da okuyup ta bu fırsatı değerlendiremeyeni anlayamıyorum.Nereye gittiysem Nerede okuyon? Yıldız.İngilizcen var mı? Var tamam.Okurken bile kaç yerde çalışan arkadaşlarım var.Bitirme tezim biraz tedirgin ettiği için bir işi geri çevirdim.Bazıları kırmızı halılar bekliyor,gelsin işler, gelsin paracıklar.Kariyer.net´e bişeyler yazıp bişeyler geleceğini beklemekle olmaz bu işler.Torpil demişsiniz.Ya kardeşim 4 sene boyunca ne yapıyorsunuz? Hiç mi kimseyle tanışmadınız? Hiç mi çevre yapmadınız? Derse gir çık ile olmaz bu işler.Anlayın bunu artık.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.