usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
autocad,solid ve ben
beyler ben okulu bitirdim ama hiç program bilmiyorum biraz geç kaldım bu konularda ama autocad ve solid eğitim videolarını bulup çalışırsam yarın bi gün işe başvuracağım zaman ben biliyorum bu programları diyebileceğim bi kıvama gelir miyim ? bir iki ayda halledebilir miyim ?


gönderen: alikbr - 06/08/2013 - 08:26
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
attis
(06/08/2013 - 09:42)
birazcık sabrın ve az da olsa analitik düşünebilme yeteneğin varsa, çok değil 1 ayda solid ve autocad´i orta seviyede öğrenebilirsin; hem de kendi kendine . . .

kendimden örnek vereyim, fazlasıyla sabırsız ve maalesef ortalamanın da altı bir zeka ve akıl yürütme kapasitesine sahibim ama 1.sınıfın yazında, günde ortalama 3er saat eğitim videosu ve kendimde pratik yaparak, 1 ay sonunda solid´i orta seviyede kullanır hale gelmiştim . . .

önüme gelen her şeyi solidworks´te çizmeye çalışıyordum; masa, sandalye, kapı, fincan, küllük vs . . .

bir yerden sonra eğlence haline geldi, açıyordum müziği, başlıyordum çizmeye kurcalamaya . . .

öyle öyle derken işi çözdüm . . .

ancak; bu süreçte kesinlikle senden daha iyi seviyede solid kullanabilen birilerinden yardım al, çizdiklerini kendisine göster, kontrol ettir, hatta vakti varsa yeniden çizdir ona, bu sayede farklı tasarım teknikleri de öğrenirsin . . .

benim akıl ve pratik hocam Larva idi, çizip çizip ona yollardım, bakar bakar geri yollardı bana, haliyle öğrenme sürecim pek bir hızlandı . . .

durum budur . . .
alikbr
(06/08/2013 - 19:51)
sağol attis sen de olmasan napardık
gnta16
(09/08/2013 - 01:58)
kolay iş ya takma kafana solidi öyle çok bilmemde teknik resim kabiliyetin varsa zaten autocad sana paint gibi gelir fırça, silgi kullanmayı öğren yeter ;) 1 ay bile sürmez , seyhan hocanın dediği gibi önemli olan teknik resmin mantığını kavramak gerisi teferruat :)

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.