usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
staj-mesleki alan hakkında?
arkadaşlar mesleki alan stajımı imalat üzerine yapıyorum.
mesleki alan stajında atölye stajlarında oldugu gibi 4 teknik resim ve 4 parça imalatını anlatmaya gerek var mı?
ben sadece bir parçayı anlatayım çizimi de autocad ile yapayım diyorum

sorun olmaz dimi?

teşekkürler...


gönderen: surgeon - 28/01/2011 - 10:21
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
Romano
(28/01/2011 - 12:33)
bende bir soru sorayım;
bölümün sitesindeki staj uygulama esasları kısmında, eskiden atölye stajları için 4 teknik resim + 4 uygulama diyordu. fakat şimdi öyle birşey yazmıyor. sadece "imal edilen parçaların teknik resimleri çizilip uygulaması yapılacak" diyor. yani 4 resim çizme zorunluluğu atöyle stajları için de yok sanırım.. öyle mi ki????
thelordofdrinks
(28/01/2011 - 15:54)
arkadaşlar imalat mesleki alan stajımı geçen yaz yaptım. talaşsız-kaynak ile beraberdi. aynı çelişkiyi yaşayıp alper hocayla konuştum. kesin bir bilgisi olmamakla birlikte her birisi için ayrı defter yazmamı ve uygulamaları da yapmamı söyledi. 4 er tane uygulama t. resimleriyle birlikte ve 3 tane de defter yazıp verdim. sorun çıkmadı. hani açıkçası bu şekilde yaparsanız red edilme olasılığını oldukça düşürürsünüz diye düşünüyorum.
surgeon
(28/01/2011 - 17:32)
hacı ben 40 günlük atölye yaptıgım için sadece mesleki alan kısmını yapıcam(üretim planlanması,kalite kontrol,iş etüdü vs)işte bu noktada acaba atölyede imal edilen parçaların imalatını anlatmak zorunda mıyım?burda tereddüte düştüm:s
yani sen talaşsız kaynak ve mesleki alanın her biri için 4 tane toplam 12 tane teknik resim çizip imalat anlattın dogru mudur?
thelordofdrinks
(28/01/2011 - 20:33)
anladım. senin sadece 20 günlük kalmış. durumlarımız biraz farklı. ben 40 günlük mesleki alan stajı yaptım toplamda 8 tane teknik resim ve uygulama ( 4 talaşsız- 4 kaynak) yaptım.

o halde senin teknik resim çizmene gerek yok derim ki bende mesleki alan için çizmemiştim. ama mesleki alan için fabrikada üretilen 3-5 parçanın akış şemasını falan yazıp catia çizimlerini ek olarak vermiştim.

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.