usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Solid bilenlere çok acil bir soru !!(Staj Mıtaj meselesii)
Autocadde çizilmiş bir resimdeki 3 4 parçayı solide atıp nasıl boyutlandırcam ? (Solid bilmiorm pek ama yaparım dedim şef mühendise=))
Kısaca anlatabilir misiniz çok önemli ?


gönderen: Darkkniqht - 23/06/2009 - 11:10
 Soru Hakkında Yazılan Cevaplar:
yorum yapan(tarih) yorum
mikado
(23/06/2009 - 11:29)
eger bahsettigin sey solidworks'te 3-boyutlu cizim yapmak degilse, yani Autocad'teki 2-boyutlu cizimleri solid'e atip boyutlandirmaksa;

solid'te autocad dosyalarini acabilmen lazim (dwg dosyalarini).

Actiktan sonrasi zaten cocuk oyuncagi. istedigin boyutlandirmayi yapabilirsin. belki ekstra olarak eksen cizgileri cizmen gerekbilir. Daha once yapmamistim ama cok zor olacagini zannetmiyorum.

Olmazsa solid'te sifirdan ciz. cok zor degil.
imal09
(23/06/2009 - 11:59)
sanırsam yapmak istediğin şey, ön sağ ve üst görünüşleri iki boyutlu olarak çizilmiş bir parçayı solide atarak, refereans noktaları kullanıp 3 boyutlu katı hale getirmek.
ama bu zaten ileri bi kullanımdır. burada iki dakka anlatarak olmaz... en mantıklısı, normal ölçülere bakarak çiz.
n\a
(23/06/2009 - 12:38)
solidwork te new de yeni bir dosya aç faka dosya türü dwg olsun alttaki seçenekten açtıkktan sonra import a new part var onu seç show layers var orada olasını istediğin çizgileri seç ileride dwg dosyan solid te açılır açılan sayfan da önden üstten ve yandan olan görünüşleri teker teker seç ve solidde ki araç kutusunda normal bir kare şekilleri vardır o şekillere göre yşeklinin konumlarını belirle oradaki ikonlardan köşeleri birleştir şeklinin durumuna göre extrude cut yap vs
Darkkniqht
(23/06/2009 - 15:46)
new documentte dosya türünü sormuyo ki ya?

Cevap Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.