usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine mühendisliğinin saygınlığı kalmamasi
Arkadaslar bilmiyorum sizlerde karsilasiyorsunuzdur belki ama geçen gun çalıştığım firmaya yeni mezun bir arkadaş iş için geldi. Arkadasin hic bir istegi yok tek istedigi ogrenmek. Baslangicta dusununce yeni mezun icin mantikli bir dusunce gibi. Fakat sogortasiz, asgari ucretin altinda calismak bence once kisinin kendisine sonra diplomasini aldigi meslegine saygisizliktir. İş vereninde canina minnet. Sen dört yıl oku,uğraş,emek ver sonra emeginin karsiligini alama. Mezun olacak arkadaslara tavsiyem. Mezun olunca kendinizi sadece başarılı bir mühendis olmaya odaklamayin. Fakat ne yapıyorsaniz seveceğiniz,zevk alacağınız işi yapın. Ülkede niteliksiz mühendis bolluğu var(niteliklı olanlar kalmıyor zaten). Kendinizi,mesleginizi ve egitiminizi de ilkokul mezunu is verenlere ezdirmeyin.


gönderen: Alone_Wolf_Pack - 09/02/2022 - 08:27
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(11/02/2022 - 01:01)
knk doğrusun da şimdi o kişiyi işe alan adam/kadın o mühendislik yapsın diye mi alıyor? yoksa örn. avm de ürünleri dizsin, müşteriyle ilgilensin, excel den ... ları düzenledin ayıklasın gibi işlerde mi çalıştırıyor. Ona bakmak lazım.

Ayrıca hani çok kullanılan bir laf var ya, ´´yurtdışında garsonluk yapsam daha mutlu olurum´´ yani laf şuraya geliyor sen burada ´´ garsonluk ´´ yapıyorsun işte.

Yanlış anlaşılmasın hiç garsonluk yapmadım, kolay bir iş olduğunu da düşünmüyorum.


Ayrıca ülkemizde neyin saygınlığı kaldı ki ? bunu da sormak lazım, öyle düşünüce ben çok üzülmüyorum, ya da az üzülüyorum.


Alone_Wolf_Pack
(11/02/2022 - 07:04)
Haklisin dostum sayginliktan ziyade değersiz demek daha doğru olur. Her Allahın köşesine gereğinden fazla üniversite yapıp gereğinden fazla mezun olması diğer muhendislerinde değerini azaltıyor. Şimdi yazarsın ya da yazarlar mutlaka "bilgili olan her yerde degerlidir"diye. Burda değerli olsan ne olacak? Kazanacagin ne kadar? 30000TL aylık alsan 2000 Euro bile yapmıyor. Var mı bu kadar kazanan emekci mühendis?
TEAMCAN
(14/02/2022 - 06:41)
maalesef zorlu bir dönemden geçiyoruz ülke olarak ve sanayi alaylı yetişen ve en az 100 işverenin batması sonucu düze çıkabilen tek bir patronun ve bu şekilde gelişen patronların elinde kalıyor.

normal aklı başında bir kişi bir alaylı iş insanının alacağı riski almayacağı için ya düşük profil takılıyor, gelişemiyor yada dükkanı kapatıyor.

bu sebeple sanayide sürekli ilkokul mezunu patronlar görüyoruz. bu insanlarda tüm çalışanları bir kefeye koyuyor yani işçi-usta-mühendis-beyaz yaka-mavi yaka-finans-pazarlama-yönetim gibi bir kategori yok bu insanlarda hepsini ilk kurulduğu zaman işe aldığı ve asgari ücretin altına çalıştırdığı insanlar gibi düşünüyor. bu insanlar için bilginin bir kıymeti yoktur. senin ne bildiğinin de bir kıyneti yoktur. dolayısı ile potansiyelinin de bir kıymeti yoktur çünkü herhangi bir potansiyeli değerlendirebilecek mekanizma adamda yok zaten.

zaten o şekilde çalışmasa piyasa altında fiyat veremez ve diğer insanların fiyatlarını geçemez.

burada yapılacak olan şey diğer mühendis arkadaşların haklarını savunmaktır. bir mühendis en az şu kadar alır, yıldız´lı mühendis en az şu kadar alır diye savunmak gerekiyor.

bu 3 günlük bir iş değil yıllar içerisinde insanların aklına yerleşmesi gereken birşey. önceki nesillerde bu mühendis lobisi gelişmediği için bizim üstlenmemiz gerekiyor.
balporsugu
(16/03/2022 - 08:33)
aa

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.