usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Meslek Liseliler Müyendiz Olcakmış
AKP'nin değnekçisi Yök başkanından son icraat!
Arkadaşlar, Habertürkün haberine göre;

Mesleki eğitimi özendirmek için çalışma yapan (YÖK), meslek liselilerin sınavsız geçiş yaptığı meslek yüksekokullarından (MYO) mezun olan öğrencilere mühendislik diploması verecekmiş. Mühendislik diploması verecek olan MYO'lar, 4 yıllık lisans programı içeren, “Tekonoloji Fakültesi” statüsüne kavuşturulacakmış.[i]

Ya hocam olur mu böyle şey ya! Ayıp şimdi biz fizik 2, muk,termo akışkan diye kasalım 4 sene adamlar bi güzel mühendis olsun.


gönderen: 12345 - 27/05/2008 - 21:53
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
baloonist
(27/05/2008 - 23:09)
Alsınlar tabi arkadaşım..Sistem yönlensin..Almanyadaki gibi olsun..
yeşil
(27/05/2008 - 23:42)
bir alanda uzmanlaşma gerekiyor.
ben öğretmen lisesi mezunuyum ama makinacıyım.
tezata bak.
aldığım dersler eğitim formasyon dersleri.
sistemin yönelmesi gerekiyor uzmanlaşma için.


amaaaaaaaa....
bu değişim ve liselerdeki yönelme öncekileri değil bunda sonrakileri kapsamalalı,ayrıca öyle isteyen de girememeli oraya.
sınavla alınmalı meslek lisesine, anadolu lisesi statüsünde olmalı mesela.
çıktığında mühendis olmamalı direk sınavı kazanırsa olmalı,
kazanamayanlar tekniker olmalı.
yok öyle bedavadan mühendis olmak.
biz boşuna mı katlandık fizik2,akış,makel...
sTaRs
(27/05/2008 - 23:50)
herkes mühendis olursa da işin içinden çıkılmazki ozman teknikerler gibi mühendis çalışacak, saçma bence meslek lisesinin görevi tekniker çıkarmak zaten ordaki çok azimli öğrenciler hakediyor haklarını dikey geçiş fln yaparak ta. nesee işte yabancıların sistemini uygulayabilmemiz çok zor bizde bence.
jenerik
(28/05/2008 - 00:12)
yakında makına muhlerı servis elemanı olarak calısırlarsa sasırmayın..
ytümakina
(28/05/2008 - 00:59)
o adamın dediği herşey saçma ve uygulanamayacak şeyler o adam akp nin köpeği bea ne yapıyosa sırf tayyip midir nedir o hı.. yaranmak için yapıyo zaten amaç meslek lisesi değil me4slek lisesi kapsamındaki başka okullar :D.amerikancı akp nin oyunlarından biri kısaca yapacağıda yokta konuşuyo işte amacı olay yaratmak o köşkteki dayıyının gözüne girmek amacı başka şey değil.nese kısaca böle şey olmaz bizim ülkemizde zaten bizim okuldaki sistem çok yanlış dgs liler konusunda bence daha katı kurallar olmalı ne bu kardeşim biz boru gibi öss den geliyoz adamlar dgs diye uyduruk bi sınava tabiler ordan geliyolar hemen hepsinin zaten kalitesi tartışılır öğrenci niteli açsından sölüyorum.bizim okulda dgs lilere diğer okuldakiler gibi yaklaşmalı dgs kontenjanları azaltılmalı.
n\a
(28/05/2008 - 04:44)
yök başkanı yök kapıcısı olsa hiç göze çarpmaz valla
djengineer
(28/05/2008 - 11:25)
olur mu lan öyle şey bizim diplomamızda bile mühendistir yazmıcak onlar mı muhendis mi olcak dalarım!! bizim gördüğümüz egitim tartışılıyo yetkin mühendislik çıkarıyolar bu yüzden
bu şartlarda 2 senelik mühendis mi olur
bizim bölümdeki herkes bir kere tükürse boğulur o yök başkanı
anntimakina
(28/05/2008 - 13:58)
sanayı bakanlıgına makına muhendıslıgınden mezun sofor alımı yapılıaktır...

buyukcekmece beledıyesıne makına muhendıslıgı mezunu zabıta memeuru alınacaktır..

beyler zaten bır suru makınacı var bı de bole artacak.. adamlar su an bıle nasıl alım yapıolar goruosunuz.. bu ulkede ınsanlar ıstedıgı meslegı yapmalı ... oss nın zorlama meslek sectırme sıstemıyle bu ıs olmıcak.. o nedenledır kı ıste bu ulkede basa gelenler dıs mıhrakların masaları oluyor.. ote yandan da darbe yapanlar dıs mıhraklardan gelen talımatlarla bu ıslerı yapıolar... ısteyen ıstedıgı mutlu oldugu meslege alınmalı. ancak bu sekılde basarılı ahlaklı ınsanlar turer.. zorlama meslege gıdenlerle bu ısler olmaz... ınsanların hayatları talımhaneye donuyor..
ytümakina
(29/05/2008 - 01:16)
bence isteyen istediği mesleğe deil hak eden o mesleğe alınmalı.biz buraya dişimzi ttırnağımıza takara geldik kolay değil olm öle gelmek her isteyen her istediği yere gidemez olmaz öle şey.
barantuana
(29/05/2008 - 11:41)
biz adam gibi calısıp geldik bu yere öle bedavadan muhendis olmak yok peşkeşci zihniyet!!!
Corsair
(29/05/2008 - 23:43)
mezun olunca diplomada ne yazıcak,djengineer? Bilmediğim için soruyorum..Yetkin mühendislik muhabbeti yüzünden mezunların imza yetkisi olmayacak mı?Veya başka ünilerde diplomada ne yazıyor,bi bilgin war mı ?
djengineer
(30/05/2008 - 14:14)
lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır yazıyo
direkt makina müh. olmaya hak kazanmıştır diye yazmıyo
makina için bildigim kadarıyla mekanik tesisat,dogalgaz vs. proje işlerinde yetkinlik aranıyo
G_YIL
(31/05/2008 - 15:30)
kahrolsun akepe
anthrax_ouz
(31/05/2008 - 23:54)
mesleki özendirme diyip hep bisiler yapıyolar ilk geldikleri zamanda askerlikle ilgili bisi yapmıslardı. malum yani bu tip okullara giden adamlar GENELDe orta okulda fln basarlı olmamıs hadi bi meslegi olsun bari die bu liselere gönderilmis adamlar yani sen bu adamların hepsini mühendis yaparsan bzm hakkımız yenmis olur. zaten calısan hak eden adam dgs ile mühendilige gecip orda okuyabiliyo bence gayet sacma bi uygulama olur
molderemr
(05/06/2008 - 22:49)
öncelikle merhaba, öncelikle bende düzlise mezunuyum ve hedeflerim doğrultusunda meslek liselilerin girdiği bi bölümü bitirmek üzereyim.konuyu okudum ve şunu söyleyebilirimki sizin begenmediğiniz bu adamlar cisday, makel1-2, ısı-akıs 1-2, mekanizmalar, hidrolik-pnomatik, cad, cam, cae vb. ve bunların tüm uygulamalarını görmektedirler. ve ben yine diyebilirimki yeterlilik bakımından bu adamlar gerek tecrübe gerekse konu hakkında olan bilgileriyle mak muh.lerden daha başarılar. Lakin kendi fikrim ekmeğimize ortak cıkmasınlar diye bu adamlara imza yetkilerini vermek istemiyorlar. saygılar.
comrade
(06/06/2008 - 21:16)
kim bilir kimin oğlu için çıkarmaya çalışıyolar bunu da

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.