usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Mühendis Olmak? Gücünüzün Farkında mısınız?
Mühendis; hendeseden türemiş olduğunu bildiğimiz, “sorun çözen” anlamına gelen hayatta sıfatımız olacak kelime...

Her şeyi bir kenara bırakalım şimdi...

Gelin bir kendinizi düşünün, bir şekilde, yani sevseniz de sevmeseniz de, mutlu olsanız da olmasanız da, mühendis adayısınız. Yani sorunları çözmek için aday gösterilmiş kişisiniz.

Peki ne tür büyük bir misyonun parçası olduğunuzun farkında mısınız?
Sahip olduğunuz gücün, tek başına neleri değiştirebileceğinizin farkında mısınız?
Bu gücün siyasetle alakası yok, nasıl ve ne şekilde inandığınızın manası yok!
Siz bir insansınız ve insanlığın sorunlarını çözmek üzere hazırlanıyorsunuz.
Dersleri çok iyi olanları bir kenara koyun, notlarınızın iyi olması önemli değil... Sonuçta en büyük keşifleri yapanlar arasında okuldan atılmışlarda vardı. Önemli olan düşünce gücü!

Seçilmiş biri olarak şimdiden kendinizi sorun çözmek zorunda hissediyor musunuz?
İlle de elektriği ya da suyun kaldırma kuvvetini bulmamıza gerek yok en küçük bir sorunu çözmekle işe başlayabiliriz. Örnek: tuvalet kapağını bulmak bile bir şeydir!!! Bununla başlanabilir. Sonuçta bu da koku ve görüntü sorununu çözer.

Mesela mühendis olmayan biri sokakta, evde, denizde ya da havada bir şeyden rahatsız olduğunda keşke böyle olsaydı der, belki de bu daha önce düşünülmemiş bir şeydir belki de bir buluştur. Yapıldıktan sonrada, “sonunda yaptılar” der Allah bilir.

Ancak mühendis bu basit düşünceleri anlamlı kılan kişi olacaktır. O yüzden mühendis iseniz buna izin veremezsiniz! artık "adamlar yapmış kardeşim" demekten bıkmadınız mı?

Onun şöyle laboratuarı bunun böyle imkânı var demeyi bırakın! Tek imkân aklınız
sorunsa dünyada bir yerlerde, sadece onu bulmamızı ve çözmemizi bekliyor.

Tek yapmamız gereken düşünmek, hayata mühendis gözüyle bakmak,
hiç kimseden bir şeyler yapmasını beklemeyin, bu ülkeyi siyasetçiler kurtaramaz! İktidar partilerine kızmayın, tek sorumlu sizsiniz, siz üretmediğiniz, siz yönetime aday olmadığınız için şuanda belki de kötü birileri bizleri yönetiyor.

Şuandan itibaren bir şeyler üretmek dünyada ki sorunları çözmek için bir şeyler yapmazsanız, kendinizi üzgün ve geçirdiğiniz saniyeler için pişman hissetmelisiniz.

Önce ülkemizin sonra insanlığın bize ihtiyacı var!

Unutmayın! Çözmediğiniz sorunlar çocuk ve torunlarınıza miras kalacaktır!!!
Akıllı insanlar kendi fikirlerini, normaller sorunları, küçük insanlar ise başkalarını ve onların yaptıklarını tartışır ve konuşurlar. Hemen şu soruyu sorun BEN NE YAPIYORUM ve NE YAPACAĞIM?

Daha önce bir Makine Müh(Erbakan), bir İnşaat Müh(Demirel), bir Elektrik Müh.(Özal) Başbakanlık yapmıştır. Ne yazık ki bu kişiler YTÜ mezunu değildir! Bu sebeple bu ülke için gereken atılımı sağlayamamışlardır. Peki neden tekrar bir mühendis bu ülkeyi yönetmesin ve bu kişi neden siz olmayasınız ve soruyorum neden YILDIZ’ dan olmasın?

Bir mühendis yönetemese bile yeniyi üretmeli, etrafındaki problemlere çözüm bulmalıdır. Refah, mutluluk ekonomiye, ekonomi ihracata, ihracatta ülkede üretilen katma değere bağlıdır. Katma değeri üretecek tek meslek sahipleri MÜHENDİSLERDİR.

ve

YILDIZLI OLMAK AYRICALIKTIR...



gönderen: noyan86 - 27/05/2008 - 01:36
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(28/05/2008 - 18:41)
noyan gayet güzel yazmışın.şu erbakan demirel kısmından sonra neden yıldız dan cıkmasın kısmını okuyunca bi an dedim herhalde adaylıgını burdan acıklayacak bi başbakan adayı ama degilmişneyse güzel bi yazı bizle paylaştıgın için sagol...

er2rule
(28/05/2008 - 23:42)
arkadaşlar keşke bekleseydiniz benim en büyük hayalimdir başbakan olmak...önyargılı olmayın yani :P yıldız'dan da çıkacak bir başbakan sonra cumhurbaşkanı da olurum rahat olalım lütfen hayat bizi oralara götürsün elimizin tersiyle itmeyiz...
noyan86
(31/05/2008 - 03:17)
idealist arkadaşlar çıkması gerekiyor herkesi bilimle kucaklayacak peşinden doğrulara sürükleyecek birileri...

Atatürk'ü ve Abdülhamid'i, Marx'ı harmanlayabilecek,
eleştiri değil çözüm üretecek

atatürkçülüğün ateistlik
dindarlığın yobazlık
milliyetçiliğin kabadayılık
komünistliğin protestoculuk
solculuğun eleştirmenlik

olmadığını algılayacak birileri...

sadece kendini eleştiren, sadece çözüm üreten birileri...

100 yılda bir büyük devlet adamı dünyaya sunan bu milletin yeni kahramanı beklenmektedir.

Ne kadar yakın olduğunuzu Bidaha düşünün!
125
(31/05/2008 - 13:32)
yanlız özal da makine mühendisidir hatırlatayım


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.