usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ŞU FABRİKADAN UZAK DURUN...
süperateş adında bir tuğla fabrikası var.. tam staja başlayaycağım zaman hayır sen bur da staj yapmayacaksın dediler.. pislikler..4 ay beni oyaladılar... şimdi başka yer bul diyorlar.. ben de başta ılımlı konuştum. sonradan yüzlerine nerderse tükürdüm.. yarabbi şükür dediler... aman uzak durun sizide yakmasınlar...


gönderen: codi44 - 25/06/2007 - 16:15
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
emre d.
(25/06/2007 - 16:26)
şu firmamı?
www.superates.com

okula şikayet et şirket ismini staj listesinden silsinler... bu onlar için prestij kaybı demektir
h_f
(26/06/2007 - 16:21)
emre d komik olma arkadaşım.neyin prestiji bizim okulun benim bilmediğim bi prestiji mi var. bizim okul öyle saçma şeylere imza atarki mercedesin stajını kabul etmediklerini bilirim ben.kendileri çok matahlar ya bizim okuldan bi halt olmazzzzzz..........
emre d.
(26/06/2007 - 16:48)
neyin tartışmasını yapıyoruz. türkiyede en iyi türkçe makina eğitimi burda veriliyor, boğaziçinde adamlara makinayı öğretmiyorlar bile, sadece itüyle kıyaslayabilirsin bizi, onların hoca kadrosu da gerçekten sağlam. yine de kapışabilceğimize inanıyorum.
hem ayrıyeten şunu söyliim, staj listesi mmo ile bağlantılı olarak her sene değişir, eğer staj listesinden bir firma çıkarılırsa mmo onu kara listeye alır. şu an mmonun başındakiler ytülüler, piyasadaki makineciler de ytülüdür. böyle şeylerde birbirlerini tutarlar. o firma ytünün listesinden çıkarsa, mmonun kara listesine girer.
yani bu anlattıklarımın mercedesin staj defterini kabul etmemeleriyle alakası yok. o farklı bi olay, etmemiş olabilirler bu yoruma açık bir konu ben de giderim konyadaki mercedes firmasında döküm stajı yapmaya kalkarsam kabul etmezler. orda döküm yok ki. bak sana bişey diim mi, bizde naylonculuk bu kadar yaygın olmasa bunlar yaşanmaz bile. itülülere bak adamların 1 tanesi bile naylon staj yapmıyor. sistemleri farklı çünkü. buna olanak tanımıyor. yani bazı şeylerde idarecilerin sorumluluklarını tam yerine getirememeleri durumu var, yoksa okuluma laf uzatamazsın, hele bu okuldan bi halt olamaz diyemezsin. başka okullardaki makina eğitimini gördün mü, intibak öğrencileriyle konuştun mu, dikeyle yatayla gelenlere sordun mu ne şartlarda okuduklarını.. önce onlarla konuş sonra ne demek istediğimi anlarsın.
eyv
cos_han
(26/06/2007 - 21:14)
güncel mi? staj yerlerini eğer tel ,ile ararsan fabrika telefonu yerine nakliyeciler. çıkar.. ayrıca çogu yerinde ismi var. fabrika kapanmış.. ama güncelleme tarihi yakın geçmiş görülüyor.. sallama işler.. BU ARADA ŞU PİS SUPER ATEŞİ nereye şikayet edeyim.. veya siz edin.. beyler bayanlar bii yardımmmm....
h_f
(26/06/2007 - 23:30)
emre d. arkadaşım okulla olan bağını anlayabilmiş deilim. "hem ayrıyeten şunu söyliim, staj listesi mmo ile bağlantılı olarak her sene değişir, eğer staj listesinden bir firma çıkarılırsa mmo onu kara listeye alır. "şu cümlenin gerçekliğine kendin inanıyormusun çok merak ediyorum.eğer inanıyorsan hayal dünyasında yaşadığını söylemem gerek. en iyi türkçe eğitim derken ingilizce eğitim veren odtü yü ayrı tutuyorsun arkasında itününde bizden iyi oldupunu kabullenemsende itiraf ediyosun saman altından ee geriye ne kaldı komik olmayalım arkadaşlar bizim okulu anadoludaki üniverstelerle karşılaştırıp daha iyi demek sadece züğürt tesellisi olsa gerek. haa bunları yazarken üzülmüyormuyum evet gerçekten çok üzülüorum sonuçya ytüden mezun olmuş biri olarak acı bi durum. ayrıca piyasa ytülüler hakim demişsin ne güzel demişsin ama bırakta o kadar olsun 400 kişi girior her sene araştır bakalım bu kadar öğrenci alan ve makina mühendisi mezun eden bi okul var mı.
emre d.
(27/06/2007 - 00:04)
okulla bağım; öğrenci olmak. mmo-ytü konusunda da gayet ciddiyim böyle kara liste talebi olan biri varsa özel mesajdan bana ulaşsın gereken şeyleri mail yoluyla anlatırım. ayrıca bu tartışmayı senle uzatmanın bi manası yok. okul sana herşeyi vermez, sen çabalar da kendine bişeyler katarsan istediğin yere gelirsin. ingilizce eğitim veren okulları tabi ki kendi okulumla kıyaslamıcam onlar piyasaya mühendis yetiştirmiyor ki, yönetici yetiştiriyor. buna yönelik de ders veriliyor. gelir bana dersin ki makine mühendisi değil de yönetici yetiştirme konusunda nasılız? o zaman tabi ki boğaziçi ve odtüden çok çok geride olduğumuzu itüyle yarışamıcağımızı söylerim. ama konumuz yönetici yetiştirmek değil! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ türkiyede en iyi makina mühendisliği eğitimi alınacak okuldur! yani sadece itüyle kendi okulumu kıyaslayabilirim bir tek. onlarla çok rahat bir çok konuda kapışabiliriz, sadece prof. hocaları bizm prof hoca sayısının 3 katı olması gibi, ytüde lab'ların öğrencilere kullandırılmaması gibi, stajların naylona müsait olması gibi dezavantajlarımız var itü bu tür sorunları çözebildiği için onları da kutluyorum ama inanıyorum ki bizde de uygulamaların önemi zamanı geldiğinde anlaşılacak. herneyse sen bu okuldan alacağını almışsın mezunsun ya, derslere girmeyip projeleri başkasına yaptırıp yalan dolan staj yapıp giden adamlardan biri olmalısın kanımca.. afedersin ama işte böyle mezun olunca da ağlarsın burda..
coshan; "BU ARADA ŞU PİS SUPER ATEŞİ nereye şikayet edeyim" diye yazmışsın. bu konuda ciddi olan arkadaşlar varsa dediğim gibi bana özel mesaj ile ulaşabilir ben gerekli açıklamaları yaparım zaten bu konularda mmo çok titizdir. ve ytülü öğrencilerin dertlerine çok hassas yaklaşıyorlar.
haydi kolay gelsin.
h_f
(27/06/2007 - 09:37)
beni tanımadan kendine göre ne güzel yorum yapmışsın aferin sana. yaşının küçüklüğüne veriorum. bu kadar rahat konuşma hakkını sanırım siteyle olan yakın bağından alıyorsun. hala yönetici diyorsun arkadaşım sen neden yönetici olamıyorsun hiç düşündün mü. bi firmada biri yönetici olursa bu adamın mühendislik vasfı yok mudur. dediğin adamlar odtüden yöneticilik diploması almıor.benim içinde boğaziçi bir kriter deil zaten. dediklerimi anlamamakta ısrarlısın bana şunu söyle ödtüden itüden sonra geriye ne kalıorda yıldız teknik üniversitesi bunların arasında birinci oluor. şu son soruma cevap ver konuyu kapatalım.
emre d.
(27/06/2007 - 17:47)
ben şu an yöneticilik konusunu tartışmıyorum seninle. bu çok farklı bir olay çünkü. bi kere okulun bu yönde öğrenciye değer veren bir yapısı olması gerekir ki bu YTÜ'de kesinlikle yok o yüzden burdan çok büyük şirket yöneticileri çıkmaz, ancak ufak çapta yöneticiler çıkar o da kendilerini yetiştirmiş, aradan sıyrılanlardır yani okul bize o güveni vermiyor. ben ise teknik konularda bütün okullarla yarışabileceğimizi söylüyorum, benim sana bahsettiğim bu; en iyi mühendisler bu okulda yetişiyor. tabi ki bu okuldan hiçbişey bilmeden mezun olanlar da var, sistem buna izin veriyor, yani tamamen sana kalmış bişey. ister öğrenir adam olursun, ister öğrenmez eşşek olursun. bu arada sen de bilip bilmeden konuşma kimin yaşının büyük kimin küçük olduğunu. bu cahilliğini de ben senin küçüklüğüne veriyorum. (yaşla büyüklük taslanmaz arkadaşım, bunu da sana okulda göstermezler)
cos_han
(27/06/2007 - 18:55)
beyler kendinize gelin. ben can derdindeyim.. siz birbirinizle didişiyorsunuz.. şu süperateşe iyi bir ders vermek istiyorum.. patronun tanıdığı çocuk sonradan alınmış.. bende bu yüzden çıkarırdım... bi yardım edin...
_lejyoner_
(27/06/2007 - 19:39)
TMMOB'a gitmeni tavsiye ederim..
djengineer
(27/06/2007 - 23:23)
bitsin artık bu sidik yarışı:D
cici
(28/06/2007 - 00:25)
h_f nin emre_d ile olan konuşmaları hakkında bir yorum yapmak istemiyorum ama direkt bu başlıkla ilgili h_f yazdığı ilk yorum okadar saçma ki gülmeden duramadım.sen doğru düzgün staj defteri doldurmazsan,eksik bişiler bırakırsan nerde yaparsan yap redderler stajını.mercedeste yapıp da stajı kabul olan kimse yok sanki..komiksin.

codi44 bencede sen hem okulla hem de TMMOB ile bu konuda konuş.hakkını aramış ol.hem de başka bi staj yeri bulamadıysan sana yardımcı da olurlar.kolay gelsin
h_f
(28/06/2007 - 00:28)
sen işine gelene cevap vermeye devam et. hala hangi okulla bizim okulu karşılaştırdığına bi açıklık getiremediğinin sanırım farkındasın.
cos_han kardeş sözüm sana yapabileceğin tek şey artık başka bi staj yeri ayarlaman hatta hangi şehirde yapmak istiyorsun onu söyle yardımcı olmaya çalışalım.yani bizim odaya şikayet et falan filan bunlar boş işler. tekrar yineliyorum.
cici
(28/06/2007 - 00:39)
öhöm bu işine geldiğine cevap ver lafı bana mı bilmiyorum ama eğer banaysa ben başlıkla ilgili olan şeye cevap veririm.ayrıca kimseden taraf da değilim.hem denemeden nerden biliyosun da boş işler falan diyosun..

tamam anladık sen fazla uğraşmayı sevmeyen,suçu sağa sola atmaya meyilli bir insansın.büyüğüm bilmem ne diyosun.madem öyle büyük olarak KÜÇÜK kardeşlerine biraz uğraşmaları,denemeleri konusunda akıl ver.ya da madem aman öfcüsün tavsiye verme sadece söyle ve geç.yardımcı olmaya çalışcan diye zarar vermiş olma.
emre d.
(28/06/2007 - 01:43)
h_f: ben sana cevabımı ilk cevabımda koyu yazan yerde verdim zaten. makina mühendisliği eğitimi konusunda ve teknik konularda YTÜ'yü sadece İTÜ'yle karşılaştırabilirim, belki sonra bu sıralamaya ege,ktü falan katılır ama asla boğaziçi ve odtü gelmez. ben zibil gibi boğaziçi mezunu tanıyorum makina mühendisliğiyle alakaları yok. hepsi çok değerli kendini yetiştirmiş insanlar ama makina mühendisi değiller. türkçe eğitimin önemi burda ortaya çıkıyor ama şöyle de bir durum var ki; türkiyenin üst düzey yöneticiye de ihtiyacı var haliyle bu açığı da boğaziçi, odtü mezunları kapatıyor. yarıştığımız kulvarlar çok farklı o yüzden o 2 okulla ytüyü kıyaslamadım. türkiyede makina eğitimini %100 yabancı dil veren hiçbir okulla da kıyaslamam. ama yok illa kıyasla dersen bu konu altına isteyen odtü,boğaziçi MAKINE MÜH. okuyan bir arkadaş cevap yazabilir onun da görüşlerini alırız. odtülüleri çok tanımam ama 3-5 boğaziçi makinada okuyan arkadaşın dialogunu buraya copy-past yapsam yarılırsınız. adamlar daha mukavemet hesabı yapmayı bilmiyor diğeri de diyor ki olm sen niye boş işlerle uğraşıyosun biz sanki makine mühendisi mi olcaz fln boş hesaplarla uğraşma dersi geç yeter vs.. :) o adamlara dayıcan 2 tane ahmet çelik 2 tane seyid gani, bak bakalım 1 mezun verebiliyorlar mı :)))) hem ayrıca hatırlatiyim; boğaziçinde teknik resim dersini bizim gerçek anlamda iplemediğimiz, bi seyid gani, mustafa alışverişçi, mehmet bozca yanında sıfır kalacak bir hocamız ders vermektedir. çok kolay geçirir, hiçbişey de öğretmez. e tabi biliyorlar ki, o hoca yerine seyid gani boğaziçinde ders verse, o dersi öğrenmeden hiçbir allahın kulu o dersten geçemez :) bu da işlerine gelmez zaten. işte sen de kolay geçiim de nolursa olsun diip boğaziçinde ders veren o ytülü hocadan ders alırsan sonunda çıktığında bir boğaziçili kadar makina biliyor olursun


(bu arada şikayet etmek isteyen arkadaş özel mesajla bana ulaşabilir mi? codi44 mü cos_han mı şikayet edecek çözemedim.)
jgh
(28/06/2007 - 01:47)
tabıı kı hakkını arayacak herseye eyvallah mı cekecek işi oluruna mı bırakacak!!..ayrıca cogu meslekte vardır kara lıste veya kara defter(hem calısanlar ıcın hemde fırmalar ıcın)..sen emre nın dedıgı gıbı sıkayet et...illaki bi sonuc cıkacaktır...
bunun dısında yıldız makına nın verdıgı teknık egıtımın pıyasadakı hatrı oldukca fazla tabı sen kacıosan bu egıtımden o ayrı...
emre d.
(28/06/2007 - 01:53)
ytüde eğitimden kaçan nasıl olsa ben yönetici olurum diyen ya da ytünün ismini kullanırım diyen insanlar büyük hayal kırıklığına uğrar jgh.. bazıları ne yazık ki bunu bilmeden 4 senelerini dolduruyorlar..
h_f
(28/06/2007 - 10:18)
yazık yazık yazık!!!
anntimakina
(08/07/2007 - 15:19)
sımdı kardesım bole yok ıtu ıyı
yok ytu ıyı demekle bır sey olmaz ıs ogrencı de bıter.evt ytu nun bır karızması var dır bunu baska okulda okuyanlar anlar.ben yıldıza yatayla geldım bunun ne demek oldugunu bılyorum.YILDIZ TEKNIK ısı dalında en ıyı egıtımı veren unıversıtedır bunu sızın anlamanız beklenemeaz cunku baska unuıversıtede egıtım almadınız.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.