usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Kardeşim bizi baya bir YEMİŞLER! :)
Solidworks ve AutoCad derken tüm öğrencilerde ya biz bunları öğrenmeliyiz diye bir psikoloji oluşturuyorlar. Bende tüm arkadaşlarım gibi ya benim artık solidworks kursuna falan gitmem lazım diyordum ama şu an Almanya´da otomotiv sektöründe baya önde gelen bir firmada staj yapıyorum. Başlayalı bir ay oldu. Çalışan Türk mühendislerde var. Onlarlada, tasarımcılarlada konuştum, teknik müdürlede konuştum ve anladımki bizi baya bir yemişler! Küçük çaplı firmalar hariç Solidworks, Autocad kullanan büyük kurumsal bir firma yokmuş. Tüm büyükler UNIGRAPHICS ve CATIA kullanıyorlarmış. (Catia otomotiv sektöründe en çok kullanılan program) Bırakalım bizi yedikleri gibi solid molid öğrenmeyi gidip Unigraphics öğrenelim kardeşim. Gezin kariyer.net´te hakikatende hepsi Unigraphics istiyor ;)


gönderen: gokhun - 01/08/2010 - 00:29
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
mrtdenibaret
(01/08/2010 - 00:35)
olay bunla da bitmiyor aslında. catia ve unigraphics otomotiv,havacılık gibi sektörlerde hakim olmaklan beraber sonlu elemanlar programları , hesaplamalı akışkanlar dinamiği , sistem modelleme yazılımları da bu üst düzey firmalarda ve okadar büyük olmasa da teknoloji geliştiren herhangi bir firmada son derece önemlidirler hatta tasarımın asıl kritik aşamaları bu analiz programlarıyla yapılır .
gokhun
(01/08/2010 - 00:41)
Doğru sölüyorsun UG de ´´scenario´´ olarak geçiyor sonlu elemanlar yardımıyla hesaplamalar. Çok fazla kullanıyor tasarımcılar. Hem kullanışlı hemde güzel sonuçlar veriyor. Ama bizi yiyorlar okulda ya solidde bir 3D çizim yaptım falan diye bizde bişi yaptı sanıyoruz öle deyince :) gerçekten piyasaya yönelik bir program biliyorum demek için şu zamanda UG ve Catia en iyisiymiş anladım ;)
mrtdenibaret
(01/08/2010 - 00:51)
dediğin gibi ug nin ve catia nın kendi içlerinde de sonlu elemanlar paketleri var hatta catia bilindik osnlu elemanalr progrmaalrından abaqus u falan satın aldı yıllardır da ansys in kendisine verdiği kadarını kullanır , ugnx ise nastran ın kendisine veridği kadarını kullanır ama yine de analizin çok mühim olduğu durumlarda ansys , msc nastran/patran yazılımlarının kullanılması yaygındır bunlarda da modelleme zor olduğu için catia ugnx gibi bir cad yazılımında modellenen şeyler import edilip meshlenerek daha sağlıklı ve daha detaylı analizler yapılır. Tabi catia nın ugnx in kendi sonlu elemanlar modüllerinin yeterli olduğu durumlar da söz konusu
hasinist
(01/08/2010 - 01:04)
kim yemişki seni zaten herkez biliyo makina okuyanların otomotivde havacılıkta catia kullanıldığını..ug ide sanırım beyazeşyada kullanılyolar..
n\a
(01/08/2010 - 02:22)
Zor programlar değil kolay adapte olabilirsiniz kısa sürede.
Larva
(01/08/2010 - 02:30)
catia ve ug nin önemini herkes biliyor, nerelerde ne derece önemli olduğunuda. Seni yiyen kim? ben yeni uyandım desene :) Solidide yabana atmayın, Türkiyede her işinizi solidle halledersiniz emin olun. O kadar yaygın ve kullanışlıdır. Dünyada en çok kullanılanlar arasında diye biliyorum.
nadal90
(01/08/2010 - 08:34)
solid boş bir program değil sadece otomotivde tercih edilmiyor...çünkü catianın yüzey işlemesi solide göre çok daha görsel...ama solidinde catiaya göre avantajları var catiada on beş dakikada çizeceğin bir parçayı solidde 5 dakikada çizebilirsin....solid oyle yabana atılacak bir program değil...önemli olan hangi sektörde çalıştığın....bi tane arkadaş şimdi çıkıp ben başka bi sektörde staj yaptım oradada hiç catia kullanılmıyordu diyebilir...
n\a
(01/08/2010 - 10:48)
kanka her şeyi kalıba sokmaya çalışmayın. her şeyin yeri zamanı var, sırası geldigi zaman her şeyi kullanırsın
mkmbayındurhan
(01/08/2010 - 11:06)
autocad ve solid tesisatta çok kullanılır solid ayrıca makina tasarımı yapan yerlerde daha kullanışlıdır ha otomotiv sektörü dersen tamamdır catia ve unix özellikle kalıp tasarımında saç kalıpçılığı catia plastik kalıpçılığı unix diyebilirim yani hepsinin kullanım yeri var sen nerede devam edeceksen onu örenirsin
hasinist
(01/08/2010 - 11:25)
bu arada türkiyede en çok kullanılan program solidtir..lisans ücreti yaklaşık olarak catia ve ug nin yarı fiyatı oldugu için çok tercih ediliyor..birde solidworks kolay bir program piyasada çok fazla solidworks bilen eleman var öyle olunca eleman ücretide düşük olmakta..bu yüzden özellkle kobiler bu programı satın almaktalar ..büyük fabrikalarda kullanıyor yerine göre..
n\a
(01/08/2010 - 13:54)
arçeliğin tüm fabrikalarında ug kullanılıyor. ayrıca yüzey işleme özelliklerinin ileri olması dolayısıyla ideas da kullanılıyor.
gokhun
(01/08/2010 - 16:35)
Seni yiyen kim diye soranlaradır cevabım; ben daha 3. sınıfa bu sene başlayacam. gidip tüm 1 ve 2. sınıflara sorun herkes solid öğrenmeliyiz diye dolaşıyor ortalıkta kimsenin ug den haberi yok. hergün sitedede solid kurslarının reklamı çıkıo. sadece onun üzerinde duruluyor. insanlar zamanla gördükçe ayıkıyor. bende görüp ayıktığım için paylaşmak istedim ;)
Larva
(01/08/2010 - 17:01)
Türkiyede işlerini solidle yürütürsün gokhun, 3 5 tane büyük firma catia kullanır, onların işi için gereklidir. Otomotiv de kalıp kullanımında Catia çok önemlidir, diğer kısımlarda sıkıntı yaratır. Bu büyük firmalar ayrıca Catia ile anlaşmalıdırlar başka program kullanmazlar. Yoksa onlar solid işe yaramıyor diye kullanmıyor. Birde piyasada bir çok şirket bana işimi yap hangisinden yaparsan yap der... Mühendisin işide oturup çizim yapmak değil, en başından burdan yiyiliyorsunuz :)
themanwhosoldtheworld
(01/08/2010 - 19:50)
O değil de bu iki programın yani solidw. ve catia´nın sahibi dassault systems değilmiydi?Niye iki program arasında üstünlük tartışması yapıyorsunuz ki?İki programın da kendine göre dezavantajları ve avantajları vardır.Böyle olmasaydı neden bu şirket bu iki programı birden üretsinki?
Bu arada sitede gördüğünüz iki reklama göre yapmanız yada öğrenmeniz gereken şeyleri belirliyorsanız,vay halinize :) Kimsenin sizi yediği yok,siz kendi kendinizi yiyiyorsunuz...
ilyas
(01/08/2010 - 21:32)
Sizi halen yiyorlar...
hasan2
(03/08/2010 - 12:06)
artık birbirimizi yemeyelimm arkadaşlar:)))
ruffini
(07/08/2010 - 18:21)
eğer kurs için para harcamak istemiyorsanız ögrencilikte solid ve autcad öğrenmek mantıklı. bu programlar gerçekten havacılık, otomativ vs. şirketlerde pek kullanılmıyor.ancak okulla, eğitim videolarıyla bu proğramları öğrendiğinizde tasarım mantığını anlamış olursunuz. öte yandan çalıştığınız yerde kullanılan proğramı "az çok bilmenizden ziyade hiç bilmemeniz daha iyidir"(tai de tool tasarımı yapan bir mühendisten alıntıdır). sizden istenen tasarım mantığı ve 3 boyutlu düşünebilme yeteneğidir. bu vasıfları kazandığınızda tasarım alanında istediğiniz firmada çalışabilirsiniz. son cümle çok iyimser oldu :)

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.